Τζιτζικώστας: Προσχηματικές κινήσεις ενότητας από Μεϊμαράκη - Η υποψηφιότητά μου δεν κρύβει κανέναν άλλον

Τον πρόεδρο της ΝΔ και συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έθεσε στο στόχαστρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας,  κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για προσχηματική πρόσκληση των υπόλοιπων υποψηφίων στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, με τους οποίους τελικά ούτε συναντήθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα. 

Αναφερόμενος, σε πρωινές τηλεοπτικές δηλώσεις του, στο ζήτημα της αντιπροεδρίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μάλιστα, ο κύριος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για συμφωνία Μεϊμαράκη – Μπακογιάννη «πίσω από κλειστές πόρτες»:

«Οι συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες δυστυχώς είναι σε ημερήσια διάταξη και πρέπει να σταματήσουν», τόνισε ενώ χαρακτήρισε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «μεταβατικό αρχηγό ο όποιος ευαγγελίζεται την ενότητα στα λόγια, αλλά στην πράξη δεν το κάνει».

Μάλιστα για το περίφημο περιστατικό στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ προ ημερών,  ο κύριος Τζιτζικώστας μίλησε για «θεατρική παράσταση». Όπως είπε, είχε συμφωνηθεί η διαδικασία και τελικά δεν άλλαξε τίποτα μετά τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος «κάνει κόλπα του παρελθόντος».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την επιτυχία της υποψηφιότητάς του και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ούτε από το καταστατικό του κόμματος, ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής.

«Μπορώ πολύ καλά, ως εξωκοινοβουλευτικός, να λάβω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να είμαι πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών», σημείωσε. 

Ο κύριος Τζιτζικώστας απάντησε εξάλλου σε όσους υποστηρίζουν ότι εφόσον εκλεγεί, αντιπρόεδρος την επόμενη ημέρα θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τον στηρίζει ατύπως στην προεκλογική κούρσα: 

«Το θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστο αστείο και πολύ υποτιμητικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Πίσω μου δεν βρίσκονται ούτε συστήματα, ούτε μηχανισμοί, ούτε παλιές ιστορίες, πίσω μου δεν βρίσκεται κανείς μηχανισμός, μονάχα οι πολίτες», τόνισε, αναφερόμενος και στην σύγκρουση μεταξύ του ιδίου και του πρώην πρωθυπουργού σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.

«Δεν μιλάμε για διαρχία, δεν πιστεύω στις διαρχίες», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι πρόθεσή του είναι να ορίσει δύο αντιπροέδρους, έναν με την ευθύνη του συντονισμού του κοινοβουλευτικού έργου, και τον άλλον για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κύριος Τζιτζικώστας αρνήθηκε ότι έχει τη στήριξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, λέγοντας ότι επί ημερών του, στη γραμματεία της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. δεν του δόθηκε το χρίσμα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον είχε αποκαλέσει «τζάμπα μάγκα».

Πηγή: skai.gr