Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Βενιζέλος - Παππάς στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Νίκου Παππά. Αφορμή στάθηκε όχι μόνο το συζητούμενο νομοσχέδιο και οι διαδικασίες περί δημοπρασιών που αυτό προβλέπει αλλά και η επίσκεψη Ολάντ.

"Ο Γάλλος πρόεδρος σας επαίνεσε γιατί αλλάξατε εντελώς την πολιτική σας", αντέτεινε ο κύριος Βενιζέλος στην τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες βιώνουν έντονες διεργασίες στους κόλπους τους κι αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι να μην γίνουν σαν το παλαιό ΠΑΣΟΚ. Εκφράζοντας δε την ευχή το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη "να παρακολουθούσαν καλύτερα τις διεργασίες αυτές". 

Άμεση η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου , ο οποίος επεσήμανε ότι ο κύριος Τσίπρας που κάποτε έκανε λόγο για «Ολανδρέου» και χθες για μία επίσκεψη φιλίας και αλληλεγγύης από τον Γάλλο πρόεδρο, ηγήθηκε προσφάτως της κομμουνιστικής αριστεράς στις εκλογές.  Περαιτέρω σημείωσε ότι ο κύριος Ολάντ δεν μίλησε ούτε για εξυπηρέτηση χρέους ούτε για αναδιάρθρωση ούτε για κουρέματα. 

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα Μέσα Ενημέρωσης, ο κύριος Βενιζέλος έκανε λόγο για πρόσχημα της Κυβέρνησης προκειμένου  να καλύψει τον πολιτικό κυνισμό της και την μετατροπή του κύριου Τσίπρα σε όψιμο μνημονιακό Ζηλωτή. "Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα κραυγαλέο αντικείμενο  αδιαφάνειας και διαπλοκής. Είτε εφαρμοστεί είτε όχι", υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε  ακόμη ότι απειλούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς δουλεία και χωρίς αποζημίωση αν πτωχεύσουν οι τηλεοπτικές εταιρείες. 

Από πλευράς του ο Νίκος Παππάς κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη γενικότερα να στηρίξει το νομοσχέδιο, αφού, όπως εκτιμά ο υπουργός, ειδικά για το θέμα του τιμήματος, η διαδικασία της δημοπρασίας, η οποία - σημείωσε - δεν εμπλέκει την κυβέρνηση, αλλά διενεργείται από το ΕΣΡ, διασφαλίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα θέσουν την χαμηλότερη τιμή εκκίνησης με δεδομένα της αγοράς, τα οποία και γνωρίζουν.

Πάντως και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, που ανέβηκε στην συνέχεια στο βήμα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπερψηφίσουν οι βουλευτές της το νομοσχέδιο ως έχει αυτή την στιγμή

Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί επί της αρχής μόνο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και το Ποτάμι. Η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν καταψηφίσει ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών».

Πηγή: skai.gr