Γεροβασίλη: Ξέραμε ότι είναι άδικο μέτρο ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση

«Ξέραμε ότι είναι ένα μέτρο άδικο και είμαστε διατεθειμένοι όπως και για πολλά άλλα μέτρα να παλέψουμε την κατάργησή τους ή την αλλαγή τους» επισήμανε στον Alpha η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Ο πρωθυπουργός ουδέποτε θύμωσε με τους υπουργούς, ούτε βεβαίως υπήρχε τέτοια πρόθεση και βεβαίως οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους. Μίλησε για μια κατάχρηση του λόγου» δήλωσε δε η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη δήλωση του Νίκου Φίλη στον ΣΚΑΪ για «πενταροδεκάρες» 
αύξηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Ακριβώς επειδή υπάρχουν τα κενά στη δημόσια εκπαίδευση, πάρα πολλοί γονείς αναγκάζονται και με στερήσεις να στείλουν παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία, σε φροντιστήρια, προκειμένου να καλυφθούν τέτοιες ανάγκες» αναγνώρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Αυγούστου διευκρίνισε ότι «έχει πολλά δυσάρεστα σημεία, σημεία που δεν θα ήταν επιλογή μας, μεταξύ των οποίων και αυτό, και η συμφωνία έγινε σε ασφυκτικά πλαίσια με έντονους εκβιασμούς και την ώρα που όλα έδειχναν ότι ήμασταν ένα βήμα από την άτακτη έξοδο και την χρεοκοπία».

«Η συμφωνία ήταν μια τακτική υποχώρηση για να αποφύγουμε τα χειρότερα» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Σχήμα λόγου» χαρακτήρισε στο μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα δήλωσε στον σταθμό μας. 
Πηγή: skai.gr