Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει να μας κάνει «ντα» η Μέρκελ (vid)

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, διαμηνύοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση και ότι θα ψηφίσει μόνο όποια μέτρα θεωρεί σωστά και όχι τα υφεσιακά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε τη βοήθεια ευρωπαίων επιτρόπων και αρχηγών κρατών, όπως ο Πιερ Μοσκοβισί και η Άνγκελα Μέρκελ, ώστε η αντιπολίτευση να πειστεί να ψηφίσει τα μέτρα.

«Ο Μοσκοβισί εκανε παρέμβαση να ψηφίσουνε το ν/σ... Δεν σας ενοχλεί όταν γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις που είστε και τόσο ευαίσθητοι; Μαθαίνω ότι είπε στη Μέρκελ ότι ‘το αδελφό κόμμα σας η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα’ αναρωτιέμαι αν σε άλλα κοινοβούλια το έκαναν...» δήλωσε. «Κ. Τσίπρα κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει να μας κάνει ‘ντα’ εσείς ο αντιμερκελιστης, να μας μαλώσουν; Παει πολύ αυτό» πρόσθεσε σκωπτικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εσπευσμένη ψήφιση των προαπαιτουμένων τον Αύγουστο και για εκλογές εξπρές που οδήγησαν σε υφαρπαγή της ψήφου του ελληνικού λαού. «Η κυβέρνηση να πει στον ελληνικό λαό γιατί έλεγε ψέματα προεκλογικά... Ο ελληνικός λαός δεν γνώριζε τη συμφωνία» σημείωσε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του πρωθυπουργού για διαφθορά ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν φοβάται: «Εμείς πιστεύουμε στους δικαστές, αυτοί πρόκειται να βγάλουν τις αποφάσεις όχι εσείς, δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε.» «Όποιος έχει κάνει τη ζημιά να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί ανεξαρτήτως παράταξης, δεν τρομοκρατείται η ΝΔ, μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε» τόνισε.

Αναφερόμενος εξάλλου στις υποθέσεις Σταθάκη -Φλαμπουράρη διερωτήθηκε «από πού και έως πού ο κ. Τσιπρας μάς είπε ότι οι υπουργοί του είναι αθώοι;. Δεν πρέπει αυτά να ελεγχθούν;»

«Δεν υπάρχει αυτή η απίθανη επιστολή για τα Σκόπια... Για μας ισχύει μόνο η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μην τολμήσετε να το σκεφτείτε, είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά, όπως και η φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία... Η Μακεδονία είναι Ελληνική» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το 2014 είχαμε αρχίσει να έχουμε ανάπτυξη εσείς έχετε ελλείμματα, εμείς αρχίσαμε να επιστρέφουμε τους φόρους» σχολίασε ακόμη.

Πηγή: skai.gr