Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανοίγουν το δρόμο για τη διαφθορά

Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση πόθεν έσχες των υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως καλλιεργεί τη νοοτροπία ότι η ίδια βρίσκεται στο απυρόβλητο.

«Τώρα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις. Τι συμβαίνει με τις τεχνικές εταιρίες των υπουργών σας; Τι συμβαίνει με τα πόθεν έσχες τους;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας μάλιστα πως η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δείχνει πως η κυβέρνηση «ανοίγει ο δρόμο» για παραχωρήσεις στη διαφθορά.

«Καταργήστε ό,τι δεν εξυπηρετεί τον πολίτη αλλά δίνει θαλπωρή στους κομματικούς παρατρεχάμενους [...] Ξεκινήστε τις οικονομίες από τα ρετιρέ της εξουσίας. Αλλάξτε το κράτος. Καταργήστε ό,τι είναι βαρύ και άχρηστο».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως σήμερα έληξε η προθεσμία για την εξεύρεση των ισοδύναμων για να αποφευχθεί ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, όμως τα ισοδύναμα δεν βρέθηκαν, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας πως το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να εντοπιστούν τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς. «Οι υποθέσεις δεν βρέθηκαν», είπε σκωπτικά.

Σημείωσε δε πως ο υψηλός ΦΠΑ στην παιδεία είναι αμιγώς ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς η πλευρά του επιτρόπου Μοσκοβισί έχει καταστήσει σαφές ότι το εν λόγω μέτρο προτάθηκε από την Αθήνα, ως μέτρο φορολόγησης «των πλούσιων που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία».

«Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πάντα κάποιος άλλος φταίει, κάποιος άλλος βολικός τους σπρώχνει προς τη λάθος κατεύθυνση», προσέθεσε ειρωνικά.

Αναφερόμενος δε στα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα δημόσια σχολεία, ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε στην κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να δεσμευθούν πως στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς οι μισοί από τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι στη Βουλή, σε κόμματα ή σε γραφεία βουλευτών θα έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

Τέλος, αναφερόμενος στο ίδιο Το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως το κόμμα θα κάνει ουσιαστικά αντιπολίτευση, ανοιχτό σε συνεννοήσεις αλλά με γνώμονα την αξία της κάθε ιδέας.

«Είμαστε ξεκάθαροι, αλλά δεν θα είμαστε ποτέ ασπρόμαυροι [...] Θα έχουμε τη γενναιότητα να κοιτάμε έξω από τις γραμμές των δικών μας στρατοπέδων», είπε.
Πηγή: skai.gr