Κλείσιμο

Σε εξέλιξη η συζήτηση επί του ν/σ - Βενιζέλος: Ξεψηφίζουν ό,τι ψήφισαν (livefeed)

Σε εξέλιξη είναι στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η συζήτηση θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του άρθρου 10 παρ. 24 του πολυνομοσχεδίου έθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του Ανδρέα Λοβέρδου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, κρίνοντας ότι καταργεί την αυτοτέλεια φορέων του δημοσίου όπως ΟΤΑ, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, δίνοντας τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να κάνει πλήρες κουμάντο στα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Ο κος Λοβέρδος αιτήθηκε την αναδιατύπωση της επίμαχης διάταξης, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα "ορφανή από συγγραφέα" και ζητώντας εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αφού όπως είπε είναι άγνωστο ποιος υπουργός την έχει συγγράψει.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου που έψεξε την κυβέρνηση πως για οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να ρωτήσει την τρόικα. "Αφού ξεψηφίζουν αυτά που ψήφισαν οι ίδιοι πριν να πάρουν τα ποδαράκια τους και να πάνε στην τρόικα που την κατήργησαν λεκτικώς πριν λίγους μήνες" είπε χαρακτηριστικά.

Την αίτηση αναδιατύπωσης της εν λόγω διάταξης ζήτησε και η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Μάκη Βορίδη, ενώ την απόσυρση της διάταξης ζητεί και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει νομοτεχνική βελτίωση επί του άρθρου αυτού, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: skai.gr