Κλείσιμο

Δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο

Δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο με τα «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», κατόπιν και της δεύτερης ανάγνωσης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής. Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε, είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση σε παραγραφή, χωρίς να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. Έντονη ενόχληση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε και η δήλωση του κ. Αλεξιάδη ότι «έπρεπε να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια για τη λίστα Λαγκάρντ». 

Νωρίτερα, ο κ. Αλεξιάδης απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο το άρθρο για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από την είσπραξη ενοικίων, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε. 

Μοναδικό θέμα συζήτησης στην ΚΟ ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση του κόμματος ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο μετά τη συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων.

Μετά από μια ενδελεχή ενημέρωση, επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές, το λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και την Παρασκευή το βράδυ θα τεθεί προς ψηφοφορία.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των μέτρων του νομοσχεδίου, όπως έχει υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Πηγή: skai.gr