Μεϊμαράκης: Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες - Παπαμιμίκος: Προέχει η ενότητα και το αύριο της παράταξης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το σημερινό περιστατικό με την ΚΕΦΕ.

«Με τη σημερινή μου παρέμβαση υπογράμμισα ότι, την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση λαϊκού εισοδήματος, δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής Πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες.

Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας.

Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες.»

Παπαμιμίκος: Το αύριο της παράταξης και η ενότητα τα ουσιαστικά - Ατυχή τα σημερινά γεγονότα

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, τοποθετήθηκε επίσης αναφορικά με την έντονη διαφωνία που προέκυψε στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ο κύριος Παπαμιμίκος υπογραμμίζει: «γεγονότα όπως τα σημερινά, αν και ατυχή, συμβαίνουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε είναι παραγωγικό να τα σχολιάσω αυτή τη στιγμή. Αλλού είναι η ουσία. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και το αύριο της Παράταξης.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ καθώς και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, παρά τις αντιξοότητες και τις αναμενόμενες εντάσεις, έχουμε ήδη καταλήξει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, στην ημερομηνία των εκλογών, στον προσδιορισμό των εκλογικών κέντρων και τμημάτων στο εσωτερικό της χώρας, όπως και στο ότι ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν οι κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τεχνικών προδιαγραφών, εξ' αρχής έχει συσταθεί σχετική Τεχνική Επιτροπή (ξεχωριστά από την ΚΕΦΕ) με εκπροσώπους των υποψηφίων, η οποία έχει ήδη καταλήξει στις προδιαγραφές που απαιτούνται για την υλοποίηση της ψηφοφορίας και οι οποίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, πράγμα που να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ, αποφασίστηκε από την αρχή και πολύ πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης, ομόφωνα και από όλους τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων, πως η Επιτροπή Προμηθειών του κόμματος θα αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιριών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του Καταστατικού προκειμένου να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει ο κύριος Παπαμιμίκος.

Πηγή: skai.gr