Δίκη ΧΑ: Κατέθεσε ο φίλος του Παύλου Φύσσα

Aπό την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δέχτηκε ερωτήσεις ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Παύλος Σειρλής, ο οποίος συνέχισε την κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Ρουπακιά δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου  πως θεωρεί τον μάρτυρα αναξιόπιστο λέγοντας πως μπορεί να ήταν μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν είδε  τι έγινε τη μοιραία στιγμή.

"Ένας δολοφόνος επαγγελματίας, όπως έχετε χαρακτηρίσει  το Ρουπακιά - θα κατέβαινε ένα δρόμο οδηγώντας  ανάποδα; Θα ρίσκαρε να χτυπήσει με μαχαίρι; " ρώτησε ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά το μάρτυρα και προσέθεσε: "Έχετε αποκλείσει το γεγονός ότι ο Ρουπακιάς συνεπλάκη τυχαία με το Φύσσα".

Η πρόεδρος παρενέβη και κάλεσε  το συνήγορο να προχωρήσει σε άλλη ερώτηση.

Συνήγορος: Ο Π. Φύσσας δέχθηκε τρεις μαχαιριές. Η μία ήταν στο μηρό. Πως κρίνετε ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, επιλέγει να πλήξει το θύμα του και στο μηρό;

Απάντηση
: Ήθελε να χτυπήσει μηριαία αρτηρία.

Ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα αν ο Παύλος Φύσσας εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Μάρτυρας: Κατά τη διάρκεια που ήμασταν μαζί , όχι.
Συνήγορος: Η συμπεριφορά του ήταν ενός νηφάλιου ανθρώπου;
Μάρτυρας: Έδειχνε νηφάλιος.
Συνήγορος: Καταλάβαινε τον κίνδυνο;
Μάρτυρας: Για να τρέχουμε προφανώς. Νιώθεις και το φόβο και τον κίνδυνο.
Συνήγορος: Συμμετείχε παλαιότερα σε φασαρίες;
Μάρτυρας: Έχω πει πως κανείς από την παρέα δεν συμμετείχε σε επεισόδια
Συνήγορος: Ξέρετε πως τον Παύλο Φύσσα τον αποκαλούσαν Killah p; Τι σημαίνει αυτό.
Μάρτυρας: Είναι Killah past. Σημαίνει "σκοτώνω το παρελθόν μου".

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εστίασαν, με τις ερωτήσεις τους,  στο γεγονός ότι ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες κάποιους από τους κατηγορούμενους.

Συνήγορος: Δείχνετε μια βεβαιότητα για τους δράστες και την ταυτότητα τους. Εκείνο το βράδυ όταν ήσασταν με την παρέα σας στο κρατητήριο μετά την προσαγωγή σας είχατε βεβαιότητα για το ποιοι  σας επιτέθηκαν;
Μάρτυρας: Έχω απαντήσει, δεν ήμουν απόλυτα βέβαιος.


Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: Έχετε πει ότι η Χ.Α είναι μια οργάνωση τρελών που ήθελε να δολοφονεί. Θέλω να μου πείτε αν γνώριζε κάποιος εκείνο το βράδυ ότι ο θανών, ο Π. Φύσσας, είχε αντίθετες ιδέες;
Μάρτυρας: Εκ των υστέρων έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν βίντεο και συνομιλίες που δείχνουν ότι γνώριζαν, μιλάει ο Κασιδιάρης ....Και στο facebook αν μπείτε ανεβαίνουν από διάφορους κάποια στοιχεία
Συνήγορος: Αν είναι στο δικό σας FB να μας το φέρετε...
Μάρτυρας: Η δίκη μου σελίδα έχει διαγραφεί γιατί λάμβανα απειλητικά μηνύματα από αγνώστους πριν την έναρξη της δίκης, όπως και άλλοι μάρτυρες.
Συνήγορος: Τα καταγγείλατε;
Μάρτυρας: Όχι, δεν έχω μπει στη διαδικασία, ούτε να απαντήσω.

Η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε προς τον συνήγορο " είπε το παιδί μου θανόντα , είναι δολοφονημένος " φώναξε. Ακούστηκαν χειροκροτήματα από το ακροατήριο και η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να κάνουν ησυχία.

Νωρίτερα , οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σε δήλωση τους εξέφρασαν , για μια ακόμη φορά, τις αντιρρήσεις τους για το γεγονός ότι δεν προβάλλονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων τα βιντεο και οι φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζεται η βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου .

Όπως ανέφεραν " Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για προβολή και αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού. Το αίτημα αυτό όπως και εκείνο για φωνοληψία και τήρηση πρακτικών απορρίφθηκε. Η πολιτική αγωγή διαπιστώνει ότι η ολοένα και στενότερη ερμηνεία του νόμου εμποδίζει τη βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου  προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας. Προσφέρει προσχήματα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περιορισμούς στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοσιότητα της δίκης"


Πηγή: skai.gr