Τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα βαριά προαπαιτούμενα

Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα βαριά προαπαιτούμενα, το οποίο θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί προσπαθούν να βρουν κάποια ισοδύναμα στη φοροκαταιγίδα που επέρχεται. Μεταξύ των άλλων να διαπραγματευτούν ηπιότερες λύσεις για τα κόκκινα δάνεια, μπροστά στον φόβο της κατάρρευσης της αγοράς αν τα δάνεια αυτά πωληθούν σε distress funds.

Εξάλλου, την ερχόμενη Πέμπτη πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό στο οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου στον ΣΚΑΪ, θα εισηγείται μείωση των συντάξεων της τάξεως του 12 με 15%.

Μεχρι τις 10 Νοέμβριου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Τα αποτελέσματα των στρες τεστ για τις τράπεζες αναμένεται να ανακοινωθούν στις 30 Οκτωβρίου.

«Για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014» διευκρίνισε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ για τον ΕΝΦΙΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Για το 2016 έχουμε στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δισεκ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές» πρόσθεσε

Πηγή: skai.gr