Στην Πάτρα ο Τζιτζικώστας - Στον Ταύρο ο Μητσοτάκης

Από την Πάτρα ξεκίνησε την «προεκλογική» του εκστρατεία ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Εδώ ξεκινά το αύριο της παράταξης μας, της ανοιχτής, της σύγχρονης, της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως την θέλουμε, έτσι όπως την ονειρευόμαστε», δήλωσε ο κύριος Τζιτζικώστας, ο οποίος την Πέμπτη εγκαινίασε το πολιτικό του γραφείο στην Πανεπιστημίου και υπογράμμισε:

«Ξεκινάμε από την Πάτρα τα πρώτα βήματα του αγώνα που θα δώσουμε μαζί για να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να δώσουμε τον αγώνα που θα αλλάξει την χώρα».

«Αν αυτό που γίνεται σήμερα εδώ γινόταν πιο συχνά θα άλλαζαν όλα για το κόμμα και την πατρίδα μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα αργήσει και θα βγάλει το ανανεωμένο κόμμα της ΝΔ νικητή. 

«Έχω πλάτες, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτηριστικά: τις πλάτες των απλών νεοδημοκρατών, των μελών και των στελεχών της ΝΔ στην Ελλάδα και μόνο, κανενός άλλου». 

Εντωμεταξύ στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" μίλησε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέλεξε την Β' Αθηνών για την πρώτη του ομιλία, εκεί όπου εκλέχθηκε με 150.000 ψήφους.

Στο πλευρό του μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο πατέρας του, επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η αδελφή του Κατερίνα.

Τόνισε ότι οραματίζεται να ξανακάνει τη ΝΔ ένα κόμμα αξιών που θα φέρει τον αντίλογο στην αριστερή ιδεολογία, θα δώσει φωνή στον ανώνυμο νεοδημοκράτη, τους νέους και τις γυναίκες, φέρνοντας την επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο.  Αλλά και ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας – κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων. 

«Μεταξύ των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Υπάρχει όμως μια βαθιά διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κεντροδεξιάς και της δεξιάς» ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος προσδιόρισε τις δύο αξίες οι οποίες επιθυμεί ο ίδιος να διέπουν την παράταξη της ΝΔ: την ελευθερία και την αλληλεγγύη

«Δεν έχουμε μιλήσει στην Ελλάδα για το τι σημαίνει ελευθερία και δικαίωμα στην επιλογή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «ίσες ευκαιρίες σε όλους» που πρέπει να δοθούν  από την παράταξη ώστε όλοι – αν και διαφορετικοί, όχι ίδιοι μεταξύ τους – να διεκδικούν την ζωή ξεκινώντας με ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία». 

Πηγή: skai.gr