Κλείσιμο

Δραγασάκης: Ορατός στόχος η έξοδος στις αγορές τέλη 2016 με αρχές 2017 (video)

Ως «ορατό στόχο» χαρακτήρισε ο Γιάννης Δραγασάκης την έξοδο της χώρας στις αγορές στο τέλος του 2016, ή στις αρχές του 2017, αναλόγως των διεθνών εξελίξεων.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχουν δύο σημαντικοί σταθμοί για τη χώρα, δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, γεγονότα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν το επόμενο εξάμηνο.

«Ακολουθεί σειρά εξελίξεων με θετικό περιεχόμενο, καθώς αποδεσμεύονται πόροι για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα οδηγήσει στη μείωση των επιτοκίων των τραπεζών και επιστροφή μέρους των καταθέσεων στις τράπεζες» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι θα ακολουθήσει ταχύτερη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων με πιθανόν πλήρη άρση τους στις αρχές του 2016 και διαπραγμάτευση για το χρέος, εξελίξεις που θα επιτρέψουν τον περιορισμό της ύφεσης και θα φέρουν την ανάκαμψη της οικονομίας ίσως και στο β’ τρίμηνο 2016, κάτι που θα καταστήσει εφικτό τον δανεισμό από τις αγορές.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει να «τρέχει ένα παράλληλο (του μνημονίου) πρόγραμμα, που δεν θα είναι στατικό, αλλά δυναμικό».

Στην εκτίμηση ότι η ύφεση το 2015, θα είναι χαμηλότερη, και πιθανότατα δεν θα ξεπεράσει το 1,5% του ΑΕΠ, προχώρησε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Πηγή: skai.gr