Κόντρα Βούτση- Γεωργιάδη: «Καθίστε ήσυχος» - «Θα καθίσω ήσυχος όσο νομίζω»

Αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του Άδωνη Γεωργιάδη ξέσπασε όταν ο κ. Βούτσης δεν έδωσε το λόγο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για να διατυπώσει ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθεί το προεδρείο.

Τότε ο κ. Γεωργιάδης άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα, με τον κ. Βούτση να τού δηλώνει «καθίστε κάτω! καθίστε και να είστε πολύ ήσυχος!»

Ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τελικώς πήρε το λόγο διαμαρτυρόμενος γιατί μίλησαν πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στη σειρά. «Στη Βουλή υπάρχουν κανόνες εναλλαγής. Τι νομίζετε ότι είναι εδώ; Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων» φώναξε.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «αυτό το ύφος 'καθίστε ήσυχος', δεν αρμόζουν στη Βουλή. Θα καθίσω ήσυχος όσο νομίζω εγώ, αλλά εσείς υποχρεούστε να τηρείτε τον κανονισμό, δεν μπορεί να μιλά συνεχόμενα μόνο η κυβέρνηση, πρέπει να μιλά η κυβέρνηση και να απαντά η Βουλή. Δεν θέλω να πιστέψω ότι στην έναρξη της θητείας σας, έχετε ξεχάσει τα πάντα».

Απαντώντας, ο πρόεδρος
της Βουλής δήλωσε ότι μίλησαν κατ’ απόλυτη αναλογία στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές, και ότι πήραν το λόγο 90 βουλευτές οι περισσότεροι που έχουν μιλήσει ποτέ σε προγραμματικές δηλώσεις. «Όχι απλά η διαδικασία ήταν στο πλαίσιο του κανονισμού, αλλά είναι ίσως για την ώρα η καλύτερη διαδικασία που έχει γίνει ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας πάντως ότι ανακαλεί «αυτό που είπα περί ήσυχου και μη ήσυχου» εφόσον ο κ. Γεωργιάδης ενοχλήθηκε.

Για το ίδιο θέμα (των ομιλιών μόνο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς εναλλαγή από βουλευτές της αντιπολίτευσης) διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τον κ. Βούτση να του δηλώνει: «ήσασταν εκτός της αίθουσας, αυτά συζητήθηκαν». Έντονες ενστάσεις για τη διαδικασία διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. 
Πηγή: skai.gr