Κουτσούμπας: Το 36% των εκλογών δεν είναι έγκριση των μνημονιακών πολιτικών (video)

«Κύριε πρωθυπουργέ δεν έχετε δικαίωμα να ερμηνεύετε το 36% των εκλογών ως έγκριση των μνημονιακών πολιτικών που θα εφαρμόσετε. Επίσης θα πρέπει να καταλάβετε πως είναι δικαίωμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στις επιλογές σας. Δεν είναι μακριά η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βγάλει συμπεράσματα για το πως αξιοποιείται η ψήφος του» υπογράμμισε ο κύριος Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο γ.γ του ΚΚΕ σημείωσε: «Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού υπόχονται μία ανάπτυξη που θα ευνοεί και το κεφάλαιο και τον λαό όπως ισχυρίζεται. Στην πραγματικότητα επαναλαμβάνει όλα αυτά που μας έφεραν στο βάρβαρο τρίτο μνημόνιο με τα τόσα σκληρά μέτρα ανεξάρτητα από το πως βαφτίζονται. Όλα όσα σερβίρονται ως φρέσκιες ιδέες σήμερα είναι αντίγραφα παλιών σαθρών ιδεών για δήθεν ανάπτυξη, προγράμματα τα οποία έχουν παταγωδώς αποτύχει και αντί να ενισχύσουν την οικονομία και την παραγωγικότητα την έπληξε σε ανεπανόρθωτο βαθμό».

Επιτιθέμενος στα μέτρα που έχει δεσμευθεί να λάβει άμεσα η κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «είναι πρόκληση η παρουσίαση των προγραμμάτων οχτάμηνης απασχόλησης ως λύση στο ζήτημα της ανεργίας σε συνθήκες γαλέρας. Είναι υπαρκτή η πιθανότητα να εμφανιστεί νέα κρίση με βάση τα παγκόσμια δεδομένα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα. Ότι και να λένε στη Βουλή το γεγονός είναι ένα, έχουν υπογράψει μία σειρά από πολύ σκληρά μέτρα, μία φοροεπιδρομή για το λαό. Στόχος είναι πάλι η αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων και όχι η ανάκαμψη και η βελτίωση της ζωής του λαού. Το μόνο που είναι σίγουρο από τη συμφωνία που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τα πλεονάσματα θα τα πληρώνει ο λαός. Ο λαός θα συνεχίσει ένα χρέος το οποίο δεν δημιούργησε και από το οποίο δεν τον ωφέλησε σε κανένα σημείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως εγκαταλείπει και τις δεσμεύσεις του αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και είναι σαφές πως ανοίγει ο δρόμος και για την είσοδο στην εργασιακή καθημερινότητα οι μαζικές απολύσεις. Μιλούν για ισοδύναμα μέτρα και για παράλληλο πρόγραμμα. Αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Το νέο μνημόνιο Τσίπρα απλά έρχεται να προσθέσει βάρη στα ήδη μεγάλα βάρη που είχαν μαζέψει τα δύο προηγούμενα μνημόνια».

«Το ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική πραγματική πολιτική στήριξης του ελληνικού λαού και των δικαιωμάτων του. Δεν δίνουμε καμία ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Καλούμε και το λαό να μη δώσει άλλη ανοχή. Ας μην βαυκαλίζονται ότι ο λαός τους στήριξε σε τρεις εκλογικές διαδικασίες καθώς ο λαός θα κατανοήσει σύντομα πως ερμήνευσαν τις εντολές που έλαβαν κατά το δοκούν. Ας σκεφτούν οι κυβερνώντες πως πλέον είαστε στη φάση μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα» σημείωσε κλείνοντας ο γγ του ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr