Θεοδωράκης προς Παρασκευόπουλο: Ο νόμος σας έχει τους πρώτους νεκρούς (videos)

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποστροφή του Σταύρου Θεοδωράκη ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει τους πρώτους νεκρούς. «Ο νόμος σας κ. Παρασκευόπουλε έχει ήδη τους πρώτους νεκρούς! Δύο!» δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Δεν μπορεί οι αποφυλακίσεις να γίνονται χωρίς δικαστική κρίση... Δεν μπορεί να εξισούται ο βιαστής και ο έμπορος ναρκωτικών με αυτόν που χρωστάει στο δημόσιο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ζητώντας διορθώσεις στο νόμο. 

Απαντώντας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για «κακολογία που παίρνει χαρακτηριστικά προπαγάνδας, καθώς επαναλαμβάνεται διαρκώς μήπως και πιάσει, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστικά προπαγάνδας και είναι ψευδής».

«Οι καινοτομίες του πρόσφατου νόμου αφορούσαν μόνο ειδικές κατηγορίες κρατουμένων, όπως οι ανάπηροι, οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί, οι ανήλικοι και οι υπερήλικες, και όχι άλλες κατηγορίες κρατουμένων, όπως εκείνοι οι οποίοι υποτροπίασαν και τέλεσαν δολοφονίες, τέλεσαν ανθρωποκτονίες μετά την απόλυσή τους... Η κακολογία αυτή είναι αχαρακτήριστη και δεν χρειάζεται να μιλήσω περισσότερο» πρόσθεσε ο υπουργός.


«Όταν ο κ. Θεοδωράκης
μιλάει στο κοινοβούλιο και απευθύνεται σε αυτό, πρέπει να καταλάβει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του και στον εαυτό του», σχολίασε δηκτικά από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι όχι μόνο δεν προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε ζητήματα όπως η γραφειοκρατία, αλλά και ότι κάνει βήματα και πίσω ζημιώνοντας το δημόσιο συμφέρον.

«Το συνολικό κόστος της γραφειοκρατίας υπολογίζεται σε 14 δις - δηλαδή σχεδόν το 7% του ΑΕΠ» τόνισε.

Δηλώνοντας ότι θα μιλήσει σαν να ήταν το 4% 40%, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός θα έκανε μια μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων, με κατάργηση Υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών Υπουργών.

Ταυτόχρονα, θα προχωρούσε σε δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από 78 που είναι σήμερα στους μισούς και απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων.

«Οι θέσεις ευθύνης στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, στα νοσοκομεία, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προκηρύσσονται και θα καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ» επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Επίσης, ως κυβέρνηση θα προχωρούσε σε κατάργηση ή συγχώνευση 490 Νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους και ενίσχυση και ανάπτυξη της ενιαίας αρχής προμηθειών για όλο το δημόσιο.

«Έχουμε μεγάλα περιθώρια οικονομίας στα ρετιρέ της εξουσίας για να ελέγξουμε τη σπατάλη και τη διαφθορά στα υπουργεία» εξήγησε.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ακόμη ότι ως πρωθυπουργός θα προέβαινε σε:

- Επέκταση της Διαύγειας σε κάθε πτυχή του δημοσίου και στις δαπάνες των κομμάτων.
- Κατάργηση της διάταξης Κατρούγκαλου που άνοιξε παράθυρο για την κατάργηση της Διαύγειας.
- Απομάκρυνση το ανώτερο μέσα σε 60 μέρες από το δημόσιο
των καταχραστών και των διεφθαρμένων όχι με πολιτικές αποφάσεις αλλά μέσω πειθαρχικών συμβουλίων που την ευθύνη θα έχουν ανεξάρτητοι δικαστικοί αλλά ο έλεγχος προθεσμιών θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης
- Για κάθε δύο δημοσίους υπαλλήλους που φεύγουν προστίθεται ένας ηλικίας έως 30 ετών

Πηγή: skai.gr