Κλείσιμο

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Σάς λέμε ξεκάθαρα, δεν θα ψηφίσουμε νέους φόρους (vid)

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Είμαστε αντίθετοι σε νέους φόρους και περικοπές σας λέμε ξεκάθαρα δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα και νέους φόρους» ξεκαθάρισε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, προβλέποντας ότι «έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας».

«Δεν θα περάσουν αυτά με την ψήφο της ΝΔ, μόνο με την ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης προκάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να δώσουν ονόματα και διευθύνσεις για τους ολιγάρχες. «Είναι φαντάσματα; φέρτε το νόμο και μην κουνάτε το δάχτυλο αν έχετε τα κότσια για να δούμε ποιες είναι οι ολιγάρχες... Αυτός ο βρώμικος πόλεμος πρέπει να σταματήσει». Τόνισε δε, ότι η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή όλες τις δικογραφίες, σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν έχει τίποτε να φοβηθεί.

«Το προσχέδιο προϋπολογισμού είναι αποκαλυπτικό... Ρητά αναφέρει 62% πρόσθετοι πόροι 38% περικοπες δαπανών όπως στις συνταξεις και τα κοινωνικά επιδοματα... Μπορεί να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, και λίγους για πολύ, όχι τους πάντες για πάντα» σχολίασε.

Κατήγγειλε ακόμη τον κ. Τσίπρα για μετάλλαξη και πολιτική απάτη: «Άλλες προγραμματικές δηλώσεις κάνατε πριν 8 μήνες, άλλες σήμερα... καταθέτω τις προηγούμενες» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση άρχισε να βαπτίζει πλούσιους όσους παίρνουν 1,5 χιλιάρικο (...) αυτά που κάνατε μόνο Αριστερά δεν είναι» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίσης προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ότι «αντί να γίνετε πολιτικός ηγέτης γίνατε κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, για το χρέος δήλωσε ότι τίποτε δεν άλλαξε, αλλά και ότι η κατάσταση είναι χειρότερη. 

Για την αναστολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, δήλωσε ότι δεν είναι λύση.

Πηγή: skai.gr