Τι θα απαντήσει στην αντιπολίτευση ο Τσίπρας – Το κυβερνητικό τρίπτυχο

Προσανατολισμένος στο να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του λίγο πριν τα μεσάνυχτα τόσο για τα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας, όσο για την πορεία της κυβέρνησης, αλλά και σε επιμέρους θέματα που αφορούν στην παιδεία και στο ασφαλιστικό.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα σχολιάσει το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αρνήθηκαν τη συναίνεση για τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας, συναίνεση την οποία τούς πρότεινε στην εναρκτήρια ομιλία του στη Βουλή.

Ειδική αναφορά θα κάνει και στην ομιλία του Φρανσουά Ολάντ στο Ευρωκοινοβούλιο, και τη στήριξη του στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν έχει μόνο σκληρό πρόσωπο», ενώ όσον αφορά στους στόχους της κυβέρνησης έμφαση θα δώσει στο τρίπτυχο επιτυχής αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και διαπραγμάτευση για το χρέος μέσα στο 2015.

Έως τις 15 Οκτωβρίου, και μάλιστα σε ένα νομοθέτημα, θα ψηφιστούν από την Βουλή όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ τόνισε την στο μεταξύ η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως εξήγησε στο Βήμα FM η κυβερνητική εκπρόσωπος, έως την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων θα παραδώσουν τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του μνημονίου και της συμφωνίας, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός.

«Θα μαζευτούν όλα αυτά και θα γίνει ένα νομοθέτημα, με την έννοια ότι ο χρόνος επιβάλλει να είναι ένα, και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί περίπου έως τις 15 Οκτωβρίου, για να προχωρήσουμε στην πρώτη αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr