Απάντηση Παπαγγελόπουλου σε Αθανασίου από το βήμα της Βουλής

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας για το Σάββα Ξηρό και τις αποφυλακίσεις, ανέφερε ότι επί των θεμάτων αυτών «έχει απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και δεν θα πω περισσότερα», υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι «ο Σάββας Ξηρός είναι ακόμα στη φυλακή». 

«Όσο για τους αρεστούς, ο κ. Αθανασίου με προκαλεί, έθιξε πολλά θέματα, με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να έχουμε περισσότερο χρόνο και οι δύο να τα αναλύσει και να τα αναλύσω κι εγώ, εγώ θα περιοριστώ στους αρεστούς και μη. Εμείς δεν έχουμε αρεστούς, δεν έχουμε καμία διάθεση να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο απλώς θεωρούμε ότι η ανεξαρτησία  πρέπει να είναι πραγματική» υπογράμμισε ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι προασπιστής των Δημοκρατικών Θεσμών, ενώ αναφερόμενος στους εκλεγμένους είπε χαρακτηριστικά: «τους εκλεγμένους βεβαίως, αλλά θα δούμε με ποιο τρόπο εξελέγησαν, αν συνεχίσετε να με προκαλείτε».

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης σημειώνοντας:

«Μου κάνει εντύπωση πώς εδώ στη Βουλή αναπτύσσονται θεωρίες συνωμοσίας. Η εκλογή της κυρίας Θάνου δεν έγινε μεταμεσονύκτιες ώρες. Έγινε σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο που ξεκίνησε 8 η ώρα και η μόνη δυνατότητα που είχαμε να εκλέξουμε ηγεσία ήταν του Προέδρου του Αρείου Πάγου, γιατί μόνο αυτή είχε περάσει από τη Διάσκεψη της Βουλής. Αυτό δεν αφορά εμένα, ούτε τον κ. Παρασκευόπουλο, ούτε την κυβέρνηση. Επομένως το να δημιουργούμε εντυπώσεις ότι δήθεν προτιμήσαμε να κάνουμε αυτό και μάλιστα μεταμεσονύκτιες ώρες, νομίζω ότι δεν είναι σοβαρό πράγμα».

Εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής για ανηλεή μάχη κατά της διαφθοράς


Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr