Αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ποταμιού για το προσφυγικό (upd)

Οξεία κριτική ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου στο Ποτάμι, χαρακτηρίζοντάς ως «θλιβερή» την ανακοίνωσή του για τους πρόσφυγες. 

«Είναι πραγματικά άξιο απορίας τί σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει», τονίζει χαρακτηριστικά σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να προσθέσει ότι «η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λε Πεν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στη σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού».

«Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη», ανέφερε νωρίτερα η Σεβαστουπόλεως με αφορμή την κοινή επίσκεψη των δυο ηγετών στη Μυτιλήνη.

Το Ποτάμι παρατηρεί ακόμη ότι «έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της», ενώ εξαίρει τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για τη δήλωσή του ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» καθώς και για το ότι είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

«Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί "λιάζονται" και το βράδυ εξαφανίζονται» καταλήγει στην ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

«Ντροπή τους! Είναι δυνατόν οι άμεσοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα να ταυτίζουν τις πολιτικές αποφάσεις του προέδρου Γιούνκερ με τις ακροδεξιές θέσεις της Λεπέν;» ανταπάντησε η Σεβαστουπόλεως.

«Και όμως συνέβη και αυτό! Σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας με στόχο να παραμένουν στα εδάφη της Τουρκίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι ακριβώς η πρόταση που είχε κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Μυτιλήνη (στις 15 Απριλίου) συστήνοντας στην κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με την Τουρκία μέσω της ΕΕ ώστε να σταματούν εκεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Όλα αυτά όμως σύμφωνα με βραδινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού είναι… «προσχώρηση στην ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν»!

«Προσβλητικές σοφιστείες από αυτούς που τόσους μήνες παρακολουθούν άπραγοι (από τη σιγουριά των γραφείων τους στην Αθήνα), ανθρώπους να ταλαιπωρούνται, να εξευτελίζονται, να πνίγονται» καταλήγει Το Ποτάμι.
Πηγή: skai.gr