Στρατούλης: Πράξη εθνικής υποτέλειας η παραχώρηση αεροδρομίων & λιμανιών

«Μέγα σκάνδαλο και πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτήρισε την προώθηση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Στρατούλης, που περιόδευσε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει όχι μόνο υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο, είπε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε πως αποτελεί ένα πολύ «μεγάλο σκάνδαλο, πρωτοφανές για την ιστορία της χώρας» ότι εκχωρούνται οι λιμενικές υποδομές.

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων και ο κ. Στρατούλης είπε ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, είναι ένα «βαρύτατο πλήγμα» στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για ανάπτυξη του τουρισμού και «δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να καθετοποιήσουν το τουριστικό προϊόν προς όφελός τους».
Πηγή: Πηγή: AΜΠΕ