Κλείσιμο

Ντάισελμπλουμ: Ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους των μεταρρυθμίσεων ώς τις 15/10

Να ολοκληρωθεί ώς τις 15 Οκτωβρίου το πρώτο σκέλος των μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να εκταμιευτεί η πρώτη υποδόση των 2 δισεκ. από τα 3 δισεκ. ευρώ του προγράμματος, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Επίσης, μέχρι το τέλος του μηνός πρέπει να συμφωνηθούν και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις για να ολοκληρωθεί και η εκταμίευση του εναπομείναντος 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προανήγγειλε ότι η μεγάλη συζήτηση για το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα θα γίνει στις 23 Νοέμβριου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Zήτησε ακόμη να υπάρξει διαφάνεια στη διαδικασία μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

«Είναι καιροί πρόκλησης για την Ελλάδα, αλλά από τη συμφωνία του καλοκαιριού οι προσπάθειες εφαρμογής από την κυβέρνηση είναι ισχυρές» πρόσθεσε.

Μήνυμα προς την Αθήνα να μην εφησυχάζει απέστειλε νωρίτερα
 Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Μισέλ Σαπέν, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. 
Πηγή: skai.gr