Σφοδρή αντιπαράθεση Γεροβασίλη-Βούλτεψη για το χρέος

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και της γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη, με αιχμή τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Η πρώτη βολή ήλθε από την πλευρά από την πλευρά της κ. Βούλτεψη, η οποία τόνισε ότι σαφής επιδίωξη του Αλέξη Τσιπρα με τις συνεχείς αναφορές στο χρέος είναι ο «αποπροσανατολισμός από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου».

Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή της, η κ. Βούλτεψη παραθέτει σειρά δηλώσεων του κ. Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τονίζοντας ότι ενώ παλαιότερα γινόταν λόγος για διαγραφή, σήμερα ο πρωθυπουργός μιλά για αναδιάρθρωση.

Απαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε αιχμηρά ότι η Νέα Δημοκρατία «κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση βάζοντας τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας».

«Είναι οι ίδιοι», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, «που ως κυβέρνηση χαρακτήριζαν το χρέος βιώσιμο, για να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας», και καταλήγει ότι οι έλληνες πολίτες έκριναν αυτή την «αξιοθρήνητη στάση» στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ανταπαντώντας, η κ. Βουλτεψη αναφέρει: «Κατανοεί κανείς εύκολα την αμηχανία της κυβέρνησης κάθε φορά που υπενθυμίζουμε τα ψέματα του παρελθόντος. Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και θυμάται και θα υπενθυμίζει όλα τα παραμύθια με τα οποία παραπλάνησαν τον λαό».
Πηγή: skai.gr