Παυλόπουλος: Ο λαός έδωσε συντριπτική πλειοψηφία σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές δυνάμεις

Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έδωσε συντριπτική πλειοψηφία στις ευρωπαϊκές και τις δημοκρατικές δυνάμεις, για να διαχειριστούν το δύσκολο μέλλον του τόπου, δήλωσε από την Ξάνθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Τόνισε πως οι Έλληνες μπορούν να διδαχθούν από την ιστορία τους ότι μπορούν να πετύχουν πολλά όταν παραμερίζουν τις πολιτικές σκοπιμότητες, δρουν ενωμένοι, και υπηρετούν ομόθυμα τον τόπο και τους «εθνικούς σκοπούς».

Σημείωσε πως οι δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν «η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου πήρε την απόφαση, παραμέρισε τις διαφορές της για να κρατήσει την Ελλάδα, όρθια, σταθερή, μέσα στον προορισμό που τής ανήκει, στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο των εορτασμών για την 96η επέτειο της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, στις 4 Οκτωβρίου 1919, και έστειλε μήνυμα για την ελληνικότητα της Θράκης.

«Οι ρίζες του ελληνισμού εδώ στην Θράκη, η αφετηρία του ελληνισμού, χάνεται στα βάθη των αιώνων», επισήμανε, χαρακτηρίζοντας την ακριτική περιοχή ως «το μεγαλύτερο, ίσως, Ιωνικό κέντρο της Κλασσικής Αρχαιότητας, κέντρο πολιτισμού και ανδρείας».

Ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ξάνθης από τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο.

«Να υπερασπιζόμαστε την Θράκη μας, τον τόπο μας. Αυτό είναι το χρέος που με επιφορτίζει η μεγάλη τιμή την οποία με περιποιείστε σήμερα. Και αυτόν τον αγώνα της υπεράσπισης του τόπου και του μέλλοντος του λαού μας, πρέπει να τον κάνουμε όλοι μαζί, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές και πέρα και έξω από θρησκευτικές διαφορές. Όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε χωρίς να κοιτάμε τι είναι εκείνο που μας χωρίζει. Αρκεί να έχουμε ως στόχο να τηρούμε απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και – κυρίως – να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας, για την ιερή πατρίδα μας, την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr