«Καρφιά» Τσίπρα για επίορκους – σκληρή αντεπίθεση Μητσοτάκη

«Καρφιά» προς την κατεύθυνση του νόμου Κατρούγκαλου, που επέτρεπε την επιστροφή ακόμα και επίορκων δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία τους, εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τα στελέχη της κυβέρνησης να απαντούν στα όποια πολιτικά λάθη άμεσα, «χωρίς να περιμένουμε να μας τα υποδείξουν οι αντίπαλοί μας».

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τον προηγούμενο νόμο Μητσοτάκη ως «κατάπτυστο», λέγοντας πως με το να θέτει σε αυτοδίκαιη αργία τους διωκόμενους δημοσίους υπαλλήλους προτού εκδοθούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων ή δικαστηρίων, ουσιαστικά στερούσε το τεκμήριο της αθωότητας. «Τον πέρασαν ως μέτρο εναλλακτικό των απολύσεων στο δημόσιο, και μάλιστα απολύσεων στοχευμένων και επιλεγμένων. Κάναμε πολύ καλά και τον καταργήσαμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Διευκρίνισε όμως με νόημα πως όταν έγινε φανερό ότι ο νέος νόμος Κατρούγκαλου «ανοίγει παράθυρο» για να επιστρέψουν στο Δημόσιο υπάλληλοι που «θα έπρεπε όντως να έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους, έπρεπε «να παρέμβουμε αποφασιστικά».

Τόνισε δε πως στο εξής, ακόμα κι αν γίνουν λάθη, το ζητούμενο θα είναι να διορθώνονται άμεσα, «πριν μας το υποδείξει ο οποιοσδήποτε στα δελτία των ειδήσεων».

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι έτσι δεν κυβερνιέται η Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής για τις συνέπειες που θα επέφερε η ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ακόμα ότι τη στιγμή που ο νόμος Κατρούγκαλου άνοιξε το «παραθυράκι» για την επιστροφή επίορκων υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κατάπτυστο νόμο που οδήγησε εκτός Δημοσίου υπαλλήλους που παραπέμπονταν αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα.

Σχολίασε δε δηκτικά πως «ο δήθεν ‘νόμος Μητσοτάκη’ ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012, σε χρόνο δηλαδή που δεν ήμουν υπουργός».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ