Σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προσανατολίζεται το Ποτάμι

Το νέο στίγμα του Ποταμιού θα δώσει αύριο ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Oμάδας, προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα είναι στο εξής σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η νέα αυτή τακτική δεν αποφασίστηκε μόνο λόγω των πρώτων κυβερνητικών επιλογών –και κυρίως αυτών στη φορολογία– με τις οποίες το Ποτάμι διαφωνεί πλήρως. Ο κ. Στ. Θεοδωράκης φέρεται πλέον να έχει συνειδητοποιήσει ότι, αν κάτι στοίχισε εκλογικά στο κόμμα του, δεν ήταν μόνον οι δημοσκοπήσεις οι οποίες προβάλλοντας την εικόνα ενός ντέρμπι ενίσχυσαν τα δύο μεγάλα κόμματα σε βάρος των μικρών. Εκτιμά πως ακόμη περισσότερο το Ποτάμι ζημιώθηκε λόγω της πολιτικής ανοχής που επεδείκνυε μέχρι πρότινος στον σημερινό πρωθυπουργό και, πολύ περισσότερο, όταν γνωρίζει πια, ότι αυτήν την εκμεταλλεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας επικοινωνιακά τον κ. Θεοδωράκη ως παράκλητο να μπει στην κυβέρνηση.

Με αυτό το σκεπτικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού όχι μόνον φέρεται αποφασισμένος να κάνει δομική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αναδείξει ακόμη πιο ευκρινώς τις φιλελεύθερες θέσεις του κόμματός του, προκειμένου αυτές να γίνουν διακριτές και από τις αντίστοιχες της Ν.Δ. που, όπως λένε στη Σεβαστουπόλεως είναι στους περισσότερους τομείς άτολμες και συντηρητικές. Με απλά λόγια, ο κ. Στ. Θεοδωράκης θα επιχειρήσει στο εξής να εκφράσει κατεξοχήν τη λεγόμενη μεσαία τάξη και κυρίως τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς αυτοί, ως φαίνεται, θα πληρώσουν και πάλι την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να «προστατεύει» τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους ως το δικό του προνομιακό κοινό.

Η τακτική αυτή ήδη φαίνεται και από τις πρώτες ανακοινώσεις του κόμματος. Την προχθεσινή, που έβαλε ευθέως κατά της κρατικίστικης αντίληψης του κ. Τσίπρα, διαδέχθηκε χθες νέα επίθεση του κ. Θεοδωράκη με αφορμή τις επαναπροσλήψεις επίορκων γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων. «Ανοίγοντας διάπλατα τα παράθυρα ακόμη και για όσους πιάστηκαν με τη “γίδα στην πλάτη” η κυβέρνηση δεν χρειάζεται καμία άλλη προσπάθεια για να μας πείσει ότι είναι εντελώς ανίκανη», τόνισε και αναρωτήθηκε ειρωνικά «αν αυτοί οι υπουργοί είναι ικανοί να πατάξουν τη διαφθορά και να μεταρρυθμίσουν τη Δημόσια Διοίκηση, όταν αποδεικνύεται ότι δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν ο ένας τα λάθη του άλλου».
Πηγή: Καθημερινή - Κωνσταντίνος Ζούλας