ΗΠΑ: Τι είπαν Μπαράκ Ομπάμα και Αλέξης Τσίπρας στη νέα συνάντησή τους

Σύντομο τετ α τετ, διάρκειας τριών λεπτών, με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους ξένους ηγέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπαράκ Ομπάμα σύστησε τον Αλέξη Τσίπρα στη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα λέγοντάς της ότι «αυτός είναι που έχει κερδίσει τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα».

Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε στον πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους ότι η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την διευθέτηση του χρέους, ενώ τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Σύντομη αναφορά μεταξύ των δυο ανδρών έγινε επίσης για το Κυπριακό και το προσφυγικό ζήτημα.

Είχε προηγηθεί η σύντομη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα και του Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που διοργάνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προς τιμήν των ηγετών που μετέσχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα όπου εκεί αντήλλαξαν χειραψία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον συνεχάρη για την δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά, και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Ομπάμα να τού λέει «θα σε δω αργότερα».

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπινγκ και τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.





Πηγή: skai.gr