Λαφαζάνης: Η αποχή έσωσε τον Αλέξη Τσίπρα – Καταστροφή το ευρώ

Η αποχή έσωσε τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο γαλλικό περιοδικό Regards. «Η αποχή αυξήθηκε κατά πολύ- περίπου 7% του εκλογικού σώματος, ή 800.000 πολίτες επιπλέον, σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου. Και το γεγονός αυτό έσωσε τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτοί οι ψηφοφόροι δεν ήταν με τον Αλέξη Τσίπρα και τα μνημόνια. Ήταν άνθρωποι απογοητευμένοι. Θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο, από τη στιγμή που ακόμη και ο Τσίπρας πρόδωσε τις προσδοκίες τους. Αν αυτοί οι ψηφοφόροι είχαν κατέβει στις κάλπες, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό συνολικά και για το σχηματισμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΛΑΕ.

Αναφορικά με την
έξοδο από την ευρωζώνη, ο κ. Λαφαζάνης ότι «καταφέραμε, όμως, να ανοίξουμε αυτή την ‘απαγορευμένη’ συζήτηση. Επιπλέον, στοχοποιηθήκαμε από όλους εκείνους που εξαπέλυσαν μια τεράστια εκστρατεία εκφοβισμού των πολιτών.»

Κληθείς δε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο λαός φοβάται το ενδεχόμενο μιας καταστροφής σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ισχυρίζεται ότι «η καταστροφή, η σίγουρη καταστροφή, είναι το ίδιο το ευρώ!»

«Ασφαλώς, ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη μπροστά του όλα τα στοιχεία που θα του επέτρεπαν να κατανοήσει την εναλλακτική πρόταση, που περιλαμβάνει την έξοδο από το ευρώ. Ο διάλογος γύρω από αυτό το ζήτημα μόλις ξεκίνησε, κι αυτό χάρη στη ΛΑΕ. Όλα τα άλλα κόμματα, από διαφορετική πλευρά το καθένα, προτιμούν την παραμονή στην ευρωζώνη. Στο εξής, αυτός ο διάλογος, που ξεκίνησε μέσα από αυτή την προεκλογική περίοδο, δεν μπορεί να σταματήσει» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «το δίλημμα αυτής της χώρας δεν είναι να διαλέξει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, εν ολίγοις, όλα αυτά τα μέλη μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, με τους αναπόφευκτους ενδοοικογενειακούς καβγάδες. Είναι να ακολουθήσει το δρόμο των μνημονίων ή να επιλέξει έναν δρόμο που θα τερματίσει τα μνημόνια και τη λιτότητα. Και αυτό το δίλημμα συνδέεται οργανικά με το θέμα του νομίσματος.»
Πηγή: skai.gr