Εξεταστική επιτροπή για εξοπλιστικά θα ζητήσει η Ν.Δ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα ζητήσει με την έναρξη της ολομέλειας της Βουλής, την ερχόμενη εβδόμαδα, η ΝΔ, για τις προμήθειες των «TOR - M1» και των «TPQ 37» για τις οποίες προκύπτουν πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου. Σύμφωνα με το πόρισμα, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τέλεση κακουργήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου, για τα μέλη του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που επέλεξαν το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Η αγορά των έξι ραντάρ «TPQ 37» έγινε με απευθείας ανάθεση, αν και υπήρχαν στην αγορά άλλοι δύο τύποι ρανταρ της ίδιας κατηγορίας, οι οποίοι ήταν τεχνολογικά καλύτεροι.
Όχι πρόωρες εκλογές
Η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με τις στρατιωτικές προμήθειες δεν πρέπει να συνδέεται με το θέμα της Προεδρικής διαδοχής και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση και σημείωσε ότι το θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής «αποτελεί τη φυσική συνέχεια μιας πρωτοβουλίας της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, που διερεύνησε το θέμα και παρέπεμψε στη Βουλή το πόρισμά της. Καθήκον της κυβέρνησης είναι να αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση».
Ο γραμματέας της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, δήλωσε πως «το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει όχι με άναρθρες κραυγές, αλλά στην ουσία και με επιχειρήματα, ώστε να μπορέσουμε πράγματι να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι ο πολιτικός κόσμος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα». Ερωτηθείς εάν η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλοηγές απάντησε: «Τα κόμματα είναι πάντα έτοιμα για εκλογές, ακόμα κι αν αυτές γίνουν στη λήξη της 4ετίας».
«Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου τύπου κυρίου Αθανασάκη, ανακοίνωσε ότι το κόμμα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει σύντομα το έργο της, ώστε να μην οδηγηθεί η πολιτική ζωή σε ομηρία.
Πηγή: skai.gr