Προς μετεκλογική «συμμαχία» Γεννηματά – Θεοδωράκη;

Προς μετεκλογική «συμμαχία» φέρονται να οδεύουν το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, στο πλαίσιο της ανάγκης ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με το Έθνος, στελέχη και των δυο κομμάτων, καθώς και της ΔΗΜΑΡ, εκτιμούν ότι η συμπόρευση του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς είναι απαραίτητη, στο νέο σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται την επομένη των εκλογών, και στη σκιά της πολιτικής ηγεμονίας του Αλέξη Τσίπρα.

Για τον λόγο αυτό, θα υπάρξει παγίωση του διαύλου επικοινωνίας και συνεννόησης ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οι σχετικές εξελίξεις αναμένεται να επιταχυνθούν μετά το Συνέδριο του Ποταμιού, και αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο σε επίπεδο ηγεσίας, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να παραμένει ή να αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος, αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης για τη συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματός στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι δεν ήταν λίγα τα στελέχη του Ποταμιού, που προεκλογικά εκτιμούσαν ότι η συνεργασία των κεντροαριστερών κομμάτων είναι απαραίτητη, διαφωνώντας στο θέμα αυτό με τον επικεφαλής του Ποταμιού.
Πηγή: skai.gr