Κλείσιμο

Ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ από τον Γεωργιάδη;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Μega. «Τώρα δεν είναι η ώρα των ονομάτων, έχουμε χρόνο για τα ονόματα, τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τη φυσιογνωμία... Αν υπάρξει υποψήφιος άξιος, που να μπορεί να εκφράσει αυτά που λέω, θα τον υποστηρίξω. Αν όχι, θα δω τι θα κάνω. Πιστεύω, πάντως, ότι θα υπάρξει» αρκέστηκε να δηλώσει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χρέωσε την ήττα και την απώλεια δυνάμεων που υπέστη η ΝΔ «στη στροφή που έγινε με την υπερψήφιση του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου και με την πρόταση περί εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης». «Αυτή η πολιτική του μεσαίου χώρου όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά η ΝΔ πήρε 200.000 ψήφους λιγότερες από τον Ιανουάριο» υποστήριξε.

«Η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δεξιό κόμμα» δήλωσε πάντως. «Να βγούμε και να μιλάμε για τις ιδιωτικοποιήσεις όχι γιατί μας το λέει η τρόικα, αλλά γιατί τις πιστεύουμε. Να λέμε για τον έλεγχο των συνόρων όχι γιατί φωνάζουν στα νησιά, αλλά γιατί ως Ευρωπαίοι δεξιοί καταλαβαίνουμε ότι δεν γίνεται η χώρα να είναι 'μπάτε σκύλοι αλέστε'. Θέλουμε ένα μικρό και λειτουργικό δημόσιο, να δώσουμε χώρο στην ιδιωτική οικονομία και τις επενδύσεις» τόνισε.

Ο βουλευτής διευκρίνισε
πάντως, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν το χρεώνει στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο είπε πως τιμά και σέβεται. «Ο Μεϊμαράκης ως πρόσωπο έδωσε σπουδαίο αγώνα. Παρέλαβε μετά το δημοψήφισμα το κόμμα περίπου διαλυμένο από την πτώση ηθικού και το παραδίδει όρθιο, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κράτησε την παράταξη όρθια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η ΝΔ πρέπει «να δώσει τη μάχη υπεράσπισης των ιδεών της με υπερηφάνεια και δύναμη και να την κερδίσει» και είπε πως ο ίδιος θέλει μια ΝΔ «που στη Βουλή θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Τσίπρα και δεν θα τον χαϊδεύει», μια ΝΔ «που θα υπερασπίσει τις ιδέες της ευρωπαϊκής δεξιάς με υπερηφάνεια και χωρίς φόβο», γιατί για πάρα πολλά χρόνια -όπως τόνισε- στην Ελλάδα «πολλοί ντρέπονταν να πουν ότι είναι δεξιοί».

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως η ηλικία του Αλέξη Τσίπρα, και η ηγεμονία του «θέτει αναγκαστικά και ένα πλεονέκτημα.. «Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε ότι ο πολιτικός μας αντίπαλος έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην κοινή γνώμη» ανέφερε.

«Καλό είναι να ξαναδιαβάσουν
οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο και ομαδικές απολύσεις θα ψηφίσουν, και ιδιωτικοποιήσεις θα ψηφίσουν, γιατί αυτά έχει το μνημόνιο και έχουν αναλάβει να τα ψηφίσουν. Θα τα ψηφίσουν όλα» πρόσθεσε δε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ψηφίσαμε τα μέτρα για να μη φύγουμε από το ευρώ» σχολίασε ακόμη o Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο η ΝΔ να μην ψηφίσει τις εφαρμοστικές διατάξεις.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας είναι οι Μάκης Βορίδης, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπηρετεί την παράταξη από 15 ετών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ήμουν υποψήφιος, εάν δεν πίστευα στις δυνάμεις μου».

Βουλευτές όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ντόρα Μπακογιάννη και η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής τα χαρτιά τους, περιμένοντας και τη στάση που θα τηρήσει ο κ. Μεϊμαράκης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη στις 3.30 μμ θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. O νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να εκλεγεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, μετά την απόφαση που έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.
Πηγή: skai.gr