Κλείσιμο

Τα σενάρια για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Αύριο η ορκωμοσία

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ενώ η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο στις 10.30 το πρωί όπως είπε σήμερα ο Νίκος Βουτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες παίζει δυνατά για το Υπουργείο Παιδείας το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετακινείται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Την θέση του στο Υπουργείο Υγείας φαίνεται να καταλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη ενώ για Κυβερνητικοί εκπρόσωποι ακούγονται οι κύριοι Φίλης και Ξυδάκης.

Το Οικονομικό επιτελείο θα μείνει όπως είχε στην τελευταία κυβέρνηση Τσίπρα με Τσακαλώτο, Σταθάκη, Μάρδα και Αλεξιάδη.

Επίσης ο κύριος Δραγασάκης μάλλον θα μείνει στην Αντιπροεδρία ενώ για την προεδρία της Βουλής ακούγονται οι κύριοι Βούτσης, Βίτσας καθώς και ο κύριος Δρίτσας.

Αν μετακινηθεί ο κύριος Βουτσης, στο Υπουργείο Εσωτερικών θα πάει ο κύριος Σκουρλέτης. Διαφορετικά θα επιστρέψει στο Υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης από το οποίο θα διαχωριστεί το Υπουργείο Γεωργίας και στο οποίο θα επιστρέψει ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Στο Εργασίας επιστρέφει ο κύριος Κατρούγκαλος με τις κυρίες Φωτίου και Αντωνοπούλου να παραμένουν ως αναπληρώτριες. Επίσης αυτονομειται και πάλι το Υπουργείο Υποδομών με τον κύριο Σπίρτζη να επιστρέφει εκ νέου ως Υπουργός.

Αυτονομείται πλέον και το Υπουργείο Ναυτιλίας με Υπουργό τον Χρήστο Ζώη. Επίσης στην κυβέρνηση επιστρέφουν στις θέσεις που είχαν και πριν οι κυρίες Κουντουρά και η κυρία Κόλλια Τσαρουχά.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να καταλάβει τη θέση του Υπουργού ή του Υφυπουργού Επικρατείας.

Επιστρέφουν στην κυβέρνηση ως Υπουργοί Επικρατείας οι κύριοι Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης.
Πηγή: skai.gr