Σημαντική ενίσχυση της ΧΑ σε Λέσβο και Δωδεκάνησα εν μέσω προσφυγικής κρίσης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών ΕΔΩ

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε Μυτιλήνη, Κω και Ρόδο, εν μέσω των μαζικών εισροών προσφύγων και μεταναστών που έχουν δεχτεί τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τους τελευταίους μήνες.

Στη περιφέρεια Λέσβου, όπου έχουν σημειωθεί οι περισσότερες αφίξεις, η ΧΑ απέσπασε 1.432 περισσότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου και αύξησε σημαντικά το ποσοστό της από 4,66% σε 7,85%.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ότι, τη στιγμή που η αποχή άγγιξε το 57% στην περιφέρεια Λέσβου, η ΧΑ ήταν το μοναδικό από τα κόμματα που ήταν και στην προηγούμενη Βουλή που αύξησε τον αριθμό των υποστηρικτών της.

Στην Κω, η ΧΑ έφτασε το 10,15%, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 5,87%. Στη Ρόδο τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ανήλθαν στο 7,94%, έναντι 5,8% που είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο.

Σε ολόκληρη την περιφέρεια Δωδεκανήσων, η ΧΑ ενισχύθηκε κατά περίπου 2,5 μονάδες – φτάνοντας το 8,09% – και κατά 1.479 ψήφους.

Το υψηλότερο ποσοστό της ΧΑ σε ολόκληρη την Επικράτεια καταγράφηκε στη Λακωνία, όπου έφτασε το 11,44%.

Στη Δημοτική Ενότητα Ανωγείων αντίθετα, η Χρυσή Αυγή δεν έλαβε ούτε μια ψήφο.
Πηγή: skai.gr