Θεοδωράκης: Αναλαμβάνω την ευθύνη – Με ανησυχεί η πορεία της χώρας

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τη συνέχιση της διακυβέρνησης από την παλιά κυβέρνηση. Το ποτάμι είναι μακριά από τους στόχους τους και αυτό δημιουργεί προβληματισμούς για τα λάθη και κυρίως για τα λάθη που βαραίνουν εμένα προσωπικά» επισήμανε αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Σε σχέση με την πορεία της χώρας δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση για να επισημαίνουμε όσα έχει ανάγκη ο τόπος. Εύχομαι με το 4% που μας δίνει ο ελληνικός λαός να φανούμε εξίσου χρήσιμοι. Η αποχή θα πρέπει επίσης να απασχολήσει έντονα το πολιτικό σύστημα» τόνισε στη συνέχεια και ανέφερε πως «Θα συζητήσω και με το κόμμα και τους βουλευτές τι πρέπει να αλλάξουμε, πως θα γίνουμε καλύτεροι. Θα πρέπει να πω, πως νοιώθω βαθιά υποχρέωση στους πολίτες που επέμειναν και μας στήριξαν. Η ήττα μας ήρθε κυρίως από την περιφέρεια αφού στην Αθήνα εξακολουθούμε να είμαστε η Τρίτη πολιτική δύναμη. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να μιλήσουμε με τον κύριο Τσίπρα καθώς ο ίδιος έχει ήδη επιλέξει τι κυβέρνηση θέλει».

Σε ερώτηση που του τέθηκε αναφορικά με το ποια θεωρεί πως είναι τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στη μείωση των ποσοστών του κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε: «Δεν θεωρώ πως κάναμε ένα μεγάλο λάθος αλλά αρκετά μικρά και ίσως η κοινωνία σε περίοδο κρίσης δεν μπορεί να εκτιμήσει με ηρεμία και να δώσει ενισχυτική ψήφο σε ένα προοδευτικό κόμμα όπως το Ποτάμι».
Πηγή: skai.gr