Κλείσιμο

Εκλογές: Καθαρή νίκη ΣΥΡΙΖΑ - Το αποτέλεσμα στο 93% της επικράτειας

Τα αποτελέσματα των εκλογών αναλυτικά ΕΔΩ

Καθαρή νίκη κατήγαγε στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ, με 7,5% διαφορά συγκριτικά με τη ΝΔ σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση του αποτελέσματος της Singular Logic σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σχηματίζουν κυβέρνηση 155 εδρών, ενώ η Βουλή θα είναι οχτακομματική. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ σχηματίζουν κυβέρνηση 155 εδρών (140 και 10 αντίστοιχα). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις Τσίπρα - Καμμένου είναι ήδη σε εξέλιξη, ωστόσο η συνεργασία τους είναι ουσιαστικά «κλειδωμένη».

https://www.skai.gr/files/1/astelios/skaiphotos/gr-dfdfdff.jpg

Ανάμεσα στους ηττημένους, η Λαϊκή Ενότητα, που μένει για μερικές χιλιάδες ψήφους εκτός Βουλής, το Ποτάμι, που τα ποσοστά του συμπιέστηκαν λόγω της πόλωσης των δυο μεγάλων κομμάτων αλλά και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που απέτυχαν γι' ακόμη μια φορά στις προβλέψεις τους. 

«Η εντολή που πήραμε ήταν εντολή τετραετίας θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επανεκλέγεται πρωθυπουργός μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ολοκληρώθηκε μια εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συγχαίροντας για τη νίκη τον κ. Τσίπρα, και καλώντας τον να σχηματίσει κυβέρνηση. 





Πηγή: skai.gr