Τσίπρας: Ο λαός δίνει εντολή για κυβέρνηση 4ετίας που θα δώσει μάχες μέσα και έξω

Στις σημερινές εκλογές ο λαός δίνει εντολή «συνέχειας», για μια «ισχυρή» κυβέρνηση με «ορίζοντα τετραετίας», που θα έχει την «αποφασιστικότητα» και την αυταπάρνηση να συνεχίσει τις «μάχες» στην Ευρώπη αλλά «αυτή τη φορά» και «μέσα στην Ελλάδα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τη δύναμη ώστε να προωθήσει στο εσωτερικό τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τομές «που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει», και συνάμα να αγωνιστεί προκειμένου η χώρα μας να γίνει «ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη».

Ο τέως πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο συμμαχιών, εκτίμησε ότι με την ψήφο του ο λαός «θα πάρει το μέλλον στα χέρια του», δεν θα επιτρέψει σε άλλους να «αποφασίσουν για λογαριασμό του», και τελικά θα «επισφραγίσει την μετάβαση σε μια νέα εποχή».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «από αύριο αρχίζει μια καινούργια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα». Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με σταθερά βήματα, προσέθεσε.

Όπως σχεδόν όλοι οι αρχηγοί, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους νέους, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη αλλαγές που θα δώσουν κίνητρο στη νεολαία να μην ξενιτευτεί, αλλά να μείνει, να «ονειρευτεί» και να «δημιουργήσει» στην Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr