Άνοιξαν οι κάλπες - Στα ύψη το πολιτικό ενδιαφέρον

Στις κάλπες προσέρχονται από αυτή την ώρα, 9,8 εκατομμύρια Έλληνες, προκειμένου να εκλέξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, και με το αποτέλεσμα να κρίνεται από τους αναποφάσιστους.

Για πρώτη φορά θα ψηφίσουν φέτος 108.636 νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών.

Οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα έως τις 19:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης. Στις κάλπες θα προσέλθουν για πρώτη φορά 108.636 νέοι και νέες ηλικίας 18 και 19 ετών.

Κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι ψηφοφόροι υποχρεούνται να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πού ψηφίζουν στην ιστοσελίδα www.ypes.gr ή στον τηλεφωνικό αριθμό 213361500.

Στις 9 το βράδυ θα δοθεί η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο εσωτερικών και τη Singular Logic.

Ωστόσο, όπως επισήμαναν οι υπεύθυνοι της Singular Logic, η νύχτα μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ σχετικά με τα κόμματα που μπαίνουν και όσα μένουν εκτός Βουλής, γεγονός που ενδέχεται να επιμηκύνει τη διαδικασία μέχρι τα ξημερώματα.

«Είναι όλα έτοιμα για τη εκλογική αναμέτρηση αλλά και για την ραδιοτηλεοπτική της κάλυψη» δήλωσε χθες η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, μετά την επίσκεψη της στο Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή της.
Πηγή: skai.gr