Μεϊμαράκης: Ήλθε η ώρα της επιλογής ανάμεσα στα καταστροφικά πειράματα και την ασφάλεια

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πλατεία Ομονοίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέτοντας το δίλημμα των εκλογών ως επιλογή μεταξύ της «ασφάλειας και της σταθερότητας» από τη μια πλευρά και το «καταστροφικό» πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η επόμενη περίοδος είναι η «τελευταία ευκαιρία» για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως η αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου είναι οι «πιο κρίσιμες εκλογές», από τις οποίες «δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τους χειρισμούς όχι μόνο αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά έσυρε τη χώρα στο «χάος και την καταστροφή», με κλείσιμο τραπεζών και επιχειρήσεων, αύξηση φόρων, μείωση συντάξεων και «νέα βάρη» στην οικονομία.

Αναφερόμενος εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για έναν «πωλητή υποσχέσεων» ο οποίος «καπηλεύεται το νέο» και «υφάρπαξε» με «ριφιφί» την ψήφο του ελληνικού λαού. «Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη και όχι δραπέτη», συμπλήρωσε.

Προειδοποίησε ότι τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σημάνει επαναληπτικές εκλογές, τις οποίες η χώρα πρέπει να αποφύγει, και συνέδεσε ακόμα περισσότερο τη Κουμουνδούρου με την αστάθεια, εκτιμώντας πως υπάρχει ακόμα κίνδυνος νέων διαιρέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολα νομοσχέδια.

Υπό αυτό το πρίσμα, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν αν θέλουν να «εξαπατηθούν» για δεύτερη φορά. «Οι πολίτες δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ [...] Ήλθε η ώρα αυτοί που έλεγαν για αξιοπρέπεια να καταλάβουν τι σημαίνει, το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειών στις 20» Σεπτέμβρη, είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποίησε εκ νέου άνοιγμα στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συνεργαστούν, υποσχόμενος ότι μετά τις εκλογές σχεδιάζει να συγκροτήσει μια «εθνική Ελλάδος» για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές.

Αποσαφήνισε ωστόσο πως η ΝΔ θα συμπράξει μόνο με όσους θέλουν να συνεργαστούν, και θα αφήσει τους υπόλοιπους πίσω. «Δώστε μας εντολή για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, για συναινέσεις και συνεργασίες, γιατί μπορούμε καλύτερα», δήλωσε.

Σημείωσε δε, σε ένα έμμεσο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους που «παραπλανήθηκαν» και υποστήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η «μεγάλη αγκαλιά» της ΝΔ είναι ανοιχτή έως την κάλπη.

Η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη ήταν πλούσια σε στοχευμένες αναφορές σε επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, ειδικά τους άνεργους, τα μεσαία στρώματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Με την αξιοπρέπεια των πολιτών δεν κάνουμε πειράματα», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε όμως και ιδιαίτερη μνεία και στους νέους, επισημαίνοντας πως η ΝΔ σχεδιάζει την ίδρυση υπουργείου Νέας Γενιάς και τονίζοντας πως η χώρα πρέπει και πάλι να κερδίσει τη νεολαία της, σταματώντας την διαρροή ικανών ανθρώπων στο εξωτερικό. «Να πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», είπε.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε τους επτά άξονες του μετεκλογικού προγράμματός του:

1. Επανκίνηστη της οικονομίας

2. Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών

3. Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

4. Αποτελσματικότερο κράτος

5.Κοινωνική συνοχή

6. Εξωτερικη πολιτική ανοιχτών οριζόντων

7. Δεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση
Πηγή: skai.gr