Τσίπρας: Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερισχύσει στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα διαψεύσει τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων που προδιαγράφουν ντέρμπι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως μας έδωσε μεγάλη δύναμη για συμφωνία όταν το μιντιακό σύστημα ήταν εναντίον μας στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη, έτσι και τώρα η διάφορα δεν θα είναι μεγάλη και η νίκη μας θα είναι βέβαιη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλάει σε λίγο το Ηράκλειο.

«Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακόμα, τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή κάποιοι είχαν σχεδιάσει την πρώτη προσπάθεια της Αριστεράς να κυβερνήσει τον τόπο, να είναι μια μικρή παρένθεση. Είχαν σχεδιάσει την χρηματοπιστωτική ασφυξία, αλλά και την μεγάλη παγίδα της 12ης Ιουλίου, την παγίδα αποπομπής της χώρας από το ευρώ. Ματώσαμε προκειμένου να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει, γιατί ήταν η υπόσχεση που δώσαμε και την τηρήσαμε μέχρι τέλους. Τώρα, ζητάμε τη συνέχεια να μη μείνει μετέωρη αυτή η προσπάθεια μας».

Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας, συνέχισε, παραμένουν μεγάλες και δύσκολες με εμπειρία και αποφασιστικότητα και με τη στήριξη του λαού μας θα δώσουμε και αυτές τις μάχες.

Αναφερόμενος εξάλλου στη μάχη της διαπραγμάτευσης, είπε ότι δόθηκε με παλικαριά και αποφασιστικότητα λέγοντας: «Σταθήκαμε όρθιοι στις πιο δύσκολες στιγμές. Και εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ακόμη και αν κάποιοι σε ρίξουν κάτω να σηκωθείς και να παλεύεις να μην το βάλλεις κάτω και αυτό είναι το μήνυμα που δίνει ο Ελληνικός Λαός».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απευθύνθηκε σε τρίτες χώρες για να βρει εναλλακτική χρηματοδότηση παραδέχθηκε στο μεταξύ ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αναφέροντας παράλληλα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μάτωσε για την παραμονή στο ευρώ.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ