Θεοδωράκης: Ανάγκη νέας συμφωνίας – Δεν με γοητεύουν Μεϊμαράκης - Τσίπρας

«Να βρεθούν τα κόμματα που ψήφισαν την τελευταία συμφωνία, που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και να πουν "δεν ρίχνουμε ο ένας τον άλλον, δεν κάνουμε πολεμική διάλυσης της χώρας και συμφωνούμε και φτιάχνουμε μια ομάδα για ένα καινούργιο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις και διευκολύνσεις στους χαμένους του μνημονίου"... Το πρότεινα από τη Θεσσαλονίκη, να δεσμευτούμε ότι ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι πρώτος, θα έχουμε κυβέρνηση και δεν θα βγούμε οι μισοί στα κεραμίδια» τόνισε στον Αθήνα 9,84.

«Αρνούμαι να υποκύψω στην γοητεία του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τσίπρα. Θεωρώ ότι η γοητεία βρίσκεται στο Ποτάμι. Λέω στον κόσμο "ψαλίδισε τους 2 μεγάλους, κόψε τους τα φτερά". Βρισκόμαστε σε μια τρέλα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάνει αυτοκριτική, λέει ότι απέτυχε σε πολλά. Η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε πριν από επτά μήνες. Και εμφανίζονται αυτοί οι δυο, χωρίς καμία αλλαγή στα ψηφοδέλτιά τους και λένε "ψήφισέ με, γιατί είμαι η αλλαγή που θέλεις". Πώς είναι δυνατόν, αφού δεν έχεις κάνει την παραμικρή αλλαγή;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «προφανώς ξαφνιάζει κάποιους το αίτημά μας για ένα 10%, αλλά συμβολίζει ακριβώς αυτό που διεκδικούμε. Αν το Ποτάμι δείξει ότι είναι σε καθοδική πορεία στις εκλογές, τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει θα κάνουν τα ίδια, ξανά και ξανά.

Ο επικεφαλής του
Ποταμιού εξαπολύει επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η προσπάθειά του να φανεί τρίτο κόμμα, θα είναι μια επιβράβευση ενός κόμματος με μεγάλες ευθύνες για την κομματοκρατία στη χώρα και το οποίο δεν τόλμησε να κάνει και αλλαγές στα ψηφοδέλτιά του.»

Δείτε απόψε Πέμπτη τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στη Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ
Πηγή: skai.gr