Λίγο μετά τις 9 το βράδυ η πρώτη επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος (upd)

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σύμφωνα με την εταιρεία Singular Logic.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά από οχτώ περιφέρειες της χώρας, με τη μέθοδο SRT δηλαδή μέσω των ειδικών κινητών τηλεφώνων που χειρίζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 4.800 τμήματα.

Η επακριβής κατανομή των εδρών, πάντως πιθανώς να καθυστερήσει, στην περίπτωση που κάποιο κόμμα είναι στο όριο εισόδου του στην Βουλή.

Στις εκλογές αυτές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 108.000 νέοι ψηφοφόροι, που μπορεί να ψήφισαν στο δημοψήφισμα, δεν ψήφισαν όμως στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στις εκλογές της Κυριακής οι ετεροδημότες ψηφοφόροι δεν θα ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν κατά το δημοψήφισμα, δηλαδή κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά σε ειδικά εκλογικά τμήματα που έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τι θα γίνει με τα διόδια

Όσον αφορά τα διόδια, αναμένεται η απόφαση για ελεύθερη διέλευση το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα. Εξαιρούνται η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η Ολυμπία Οδός.

Στο μεταξύ, βραχεία κεφαλή μισής μονάδας έχει η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, τέσσερις μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ αποσπά το 30% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 29,5%. Πρόκειται για ανατροπή της εικόνας που έδινε η προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, όπου η Κουμουνδούρου απολάμβανε προβάδισμα μιας μονάδας έναντι της Συγγρού (28,5% έναντι 27,5%).

Ολόκληρη η δημοσκόπηση 
ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr