Γεννηματά: Όσο πιο αδύναμοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τόσο μεγαλύτερη προοπτική συνεργασιών

Κάλεσμα στους πολίτες να «καταψηφίσουν» ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, καθώς όσο πιο αδύναμοι τόσο περισσότερο υποχρεωμένοι θα είναι να δεχτούν συνεργασίες και να κάνουν συμβιβασμούς, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να εγγυηθεί πως η νέα κυβέρνηση «δεν θα πάει ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά» και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη στη νέα Βουλή.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι επιθυμία της για το σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων, και εκτίμησε ότι η μετεκλογική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή με προγραμματικές βάσεις.

Επισήμανε πως με την υπογραφή του Μνημονίου η Κουμουνδούρου «έχει ήδη κάνει μια στροφή» μακριά από τις ιδεοληψίες που προκάλεσαν τα λάθη και τις αστοχίες των προηγούμενων μηνών. «Σιγά-σιγά αποκτάμε όλοι κουλτούρες συνεργασίας», προσέθεσε.

Πάντως, η κ. Γεννηματά επιτέθηκε ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς του «καταστροφικούς χειρισμούς» στην Παιδεία και το μεταναστευτικό. τεράστια λάθη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, και άνοιγμα επικίνδυνων μετώπων με το νέο Μνημόνιο, όπως το ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως διαφωνεί «με κάθε λέξη του Μνημονίου», συμπληρώνοντας όμως ότι ακριβώς μια ισχυρή κυβέρνηση – με το ΠΑΣΟΚ ως ρυθμιστικό και εξισορροπητικό παράγοντα – θα έχει «διαπραγματευτική δύναμη» για να λειανθούν τα αρνητικά σημεία.

Τέλος, αναφερόμενη στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά είπε ότι το κόμμα έχει ανανεωθεί και έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. Εκτίμησε ακόμα ότι οι παλιοί ψηφοφόροι της παράταξης επιστρέφουν, έχοντας διαπιστώσει τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τους «έκλεψε».

Χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Κώστα Λαλιώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως σύμβολο εμπειρίας και «ιδεολογική σφραγίδα». Αντίθετα, ερωτηθείσα για τη μη συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου, απάντησε ότι αυτό το ερώτημα θα πρέπει να τεθεί στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, απορρίπτοντας ως «ντροπή» τις εικασίες πως υπήρξε βέτο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είμαι εγώ», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr