Τσίπρας: Nα βάλουμε τέλος στο παρελθόν – Ο διαιτητής δεν παίζει 50 – 50

Το διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου επιχείρησε να σκιαγραφήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κανάλι SBC. «Τώρα είναι η τρίτη και η καλύτερη για να βάλουμε μία κι έξω τέλος στο παρελθόν που μας βαραίνει. Να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου. Εγώ πιστεύω ότι θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά» επισήμανε.

Ο τέως πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει εκτός έδρας σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Και σ' αυτή παίζουμε εκτός έδρας με την έννοια ότι ο διαιτητής δεν παίζει 50 - 50. εάν θεωρήσουμε ότι διαιτητής είναι το σύστημα των μέσων ενημέρωσης το οποίο ενημερώνει τον κόσμο. Αλλά, ξέρετε, καμιά φορά υπάρχουν ομάδες, που πεισμώνουν και παίζουν καλύτερα όταν ο διαιτητής δεν σφυρίζει 50 - 50. Εμείς ανήκουμε σε αυτές τις ομάδες» παρατήρησε.

«Αισθάνομαι ότι ειδικά σε αυτή τη μάχη, είναι σαν να παίζουμε με παίκτη λιγότερο και παρόλα αυτά, να παίζουμε πολύ καλή μπάλα και να καθαρίζουμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει δεχθεί χτύπημα κάτω από τη μέση ενόψει των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρα υποστήριξε ότι το σύστημα «δίνει τα ρέστα του», διότι καταλαβαίνει ότι εδώ μιλάμε για την επόμενη τετραετία πια. «Την προηγούμενη φορά δεν είχε καμία προσδοκία να ανατρέψει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και απλά είχε φτιάξει το σχέδιο της παρένθεσης. Ήξεραν ότι μας περιμένουν κάποιοι στο εξωτερικό, στη γωνία. Τώρα που αυτό το έχουμε σταθεροποιήσει, βλέπουν και φοβούνται ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η μεγάλη ευκαιρία που θα έχει ο τόπος για μεγάλες τομές και αλλαγές» σημείωσε.



Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε δε ότι «έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους πολίτες. Δεν ασχολούμαι ούτε με τα συγκροτήματα της παραδημοσιογραφίας. Έχουν οργιάσει το τελευταίο διάστημα. Κάτι θα φοβούνται προφανώς. Κάτι ξέρουν για την επόμενη μέρα. Ούτε με τον κίτρινο τύπο. Ασχολούμαι με τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος. Και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη και είμαι αποφασισμένος να τις προχωρήσω κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Διότι νομίζω ότι εάν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία και γυρίσουμε ξανά πίσω, θα μείνουμε για πάρα πολλά χρόνια καθηλωμένοι».

«Το μήνυμα που θα δώσει ο ελληνικός λαός θα είναι σημαντικό και για τις άλλες χώρες που έχουν εκλογές. Φανταστείτε αν στις επόμενες συνοδούς κορυφής ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θα παλεύει μόνος του» τόνισε δε.

Για το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «η Ευρώπη να αλλάξει στάση και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως ευρωπαϊκό πρόβλημα...»

«Η απόφαση να βάλουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τον ελληνικό λαό ήταν μια απόφαση που πάρθηκε εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των εταίρων μας» επισήμανε εξάλλου για το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά την οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «οι καταθέσεις είναι πλήρως εγγυημένες και αυτό έχει σημασία γιατί είναι ο μόχθος των μικρομεσαίων και των λαϊκών στρωμάτων». «Το σημαντικότερο μέτρο που πήραμε για μικρομεσαίους ήταν η νομοθέτηση των 100 δόσεων. Αποποινικοποιήσαμε τα χρέη μεχρι 2000 ευρώ... Προχωράμε στην ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ» σημείωσε.

Αναφορικά με την αύξηση της φορολογίας στους αγρότες που προβλέπεται στο νέο μνημόνιο, δήλωσε ότι ο αγροτικός κόσμος δεν βρέθηκε σε δυσκολία μόνο εξαιτίας της συμφωνίας που του εξισώνει την φορολογία με αυτή την αγροτών. «Χρειάζονται τομές» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr