Ο Φλαμπουράρης πήρε δουλειά 3,9 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου φέρεται να πήρε η εταιρία του Αλέκου Φλαμπουράρη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κύριος Φλαμπουράρης παραδέχτηκε ότι η εταιρία του πήρε με διαγωνισμό που έγινε πριν ενάμιση χρόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την εταιρία και έκλεισε το επάγγελμα μόλις έγινε υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, η εταιρία του πήρε με διαγωνισμό, που έγινε πριν από ένα - ενάμιση χρόνο και όπως είπε χαρακτηριστικά «κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός.

Βεβαίως ο κ. Φλαμπουράρεις διατείνεται ότι αποχώρησε από την εταιρία και έκλεισε το επάγγελμα μόλις έγινε υπουργός. Οπως λέει, «Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για την σύνταξή μου. Από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές. Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές
διαδικασίες. Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα
είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα... Όποια
προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό...».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα που έκανε την αποκάλυψε την ανάληψη του έργου από την εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ ανακυρήχθηκε μειοδότρια στις 21 Νοεμβρίου του 2014. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε την 23η Σεπτεμβρίου του 2014 και το έργο υπογράφηκε τον περασμενο Μάιο και θα πληρωθεί με διαδικασία εξπρές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρά τις καταγγελίες περί μη ύπαρξης φορολογικής ενημερότητας. Η εργολαβία αφοράω συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο στο Βραχάτι Κορινθίας.

Την περασμένη Πέμπτη, ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης καλεσμένος στην ΕΡΤ αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στο χαρακτηρισμό του «δοτού βουλευτή Α’ Αθήνας πάνω από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη» που του απέδωσε, αναφέρθηκε εκτενώς στους αγώνες του στην Αριστερά αναφέρθηκε στην τεχνική εταιρεία που είχε και δούλευε καθημερινά. «Ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», είχε πει, προσθέτοντας ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργο για το οποίο έχουν γίνει πολλές ενστάσεις καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το Δ.Σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Η εργολαβική σύμβαση που έφερε το Πρώτο Θέμα στη δημοσιότητα, στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο 48χρονος εκπρόσωπος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ Γιάννης Κοτταρίδης συνυπέγραψαν τη συμφωνία για την ανάληψη εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρείας των συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013. Μάλιστα οι δύο άνδρες φωτογραφήθηκαν για το «καλό» της εν λόγω συμφωνίας όπως δείχνουμε σχετικά.




Πηγή: Πρώτο Θέμα


Η εργολαβική σύμβαση (πάνω) της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει ημερομηνία 20 Μαϊου 2015 και αφορά ποσό 3,9 εκατ. ευρώ, την εποχή που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός Επικρατείας με έδρα το Μαξίμου, δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόκειται για έργο «εξπρές» που ολοκληρώθηκε σε 4 μόλις μήνες και θα πληρωθεί τμηματικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το όνομα του κ. Φλαμπουράρη παρουσιάζεται και σε ισολογισμό της εταιρείας 



Με ΦΕΚ της 30ης Ιουλίου 2010 ο κ. Φλαμπουράρης παρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος ΔΣ της ΔΙΑΤΜΗΣΗ έχων δικαίωμα υπογραφής. Η θητεία είναι πενταετής και δεν έχει υπάρξει αλλαγή μέχρι σήμερα κι ας λέει ο ίδιος ότι παραιτήθηκε.

Πηγή: skai.gr