Συνάντηση Καραμανλή με ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

«Δεν υπάρχει θέμα νέου ασφαλιστικού νόμου» διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΣΕΕ ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, παρουσία και του Υπουργού Απασχόλησης.
Ο κος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το Υπουργείο Απασχόλησης θα διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο στο διάλογο που θα πραγματοποιήσουν οι κοινωνικοί εταίροι για τον χρόνο εργασίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος ζήτησε να δοθεί έμφαση στα αιτήματα για την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των συνταξιούχων, των ανέργων και των ανθρώπων που δοκιμάζονται περισσότερο ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού.
>Συνάντηση με ΑΔΕΔΥ
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι οι σχέσεις κυβέρνησης - ΑΔΕΔΥ θα κριθούν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην κατάληξη των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και στον προϋπολογισμό, θα κριθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Παπασπύρος έκανε λόγο για «δεδομένες αποστάσεις» δίνοντας ως παραδείγματα την απόκλιση μισθών κατά 25% με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τις δαπάνες υγείας (47%). Υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ είναι έτοιμη για διάλογο και διαπραγμάτευση αλλά ταυτόχρονα, έτοιμη και για αγωνιστική κινητοποίηση αν χρειαστεί, θυμίζοντας ότι στις 10 του μηνός, συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της οργάνωσης, όπου θα συζητηθεί η τακτική της.
>Δ. Σιούφας για τις συναντήσεις
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας, δήλωσε ότι οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανοίγουν ένα κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο «ένα άλμα ποιότητας, μια άνοιξη ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας» στην ελληνική κοινωνία.
Πηγή: skai.gr