Κλείσιμο

Τα social media βγάζουν... πρωθυπουργό #debate

Ερώτημα πρώτο με νικήτη το αρνητικό κλίμα... 

Κατά τη διατύπωση της πρώτης ερώτησης οι χρήστες των social media φαίνεται πως είναι αρνητικά διακείμενοι και προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο κύριος Τσίπρας κατά τη διάρκεια των απαντήσεων που έδωσε στο πρώτο ερώτημα που του τέθηκε «απασχόλησε» στο σύνολο 202 χρήστες εκ των οποίων οι 43 είναι θετικοί, οι 109 ουδέτεροι και οι 50 αρνητικοί.

Σημείωση: Για να δείτε τα γραφήματα σε κανονικό μέγεθος ανοίξτε τις φωτογραφίες σε νέα καρτέλα.


Δείτε τη σχετική ανάλυση εδώ :




Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τοποθετούμενος στο πρώτο ερώτημα φαίνεται πως απασχόλησε συνολικά 147 χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων οι 29 είναι θετικοί, οι 62 ουδέτεροι και οι 56 αρνητικοί.

Δείτε τη σχετική ανάλυση εδώ:



Στη δεύτερη ερώτηση τα σχόλια ο Τσίπρας, τις θετικές τοποθετήσεις ο Μεϊμαράκης

Με τις απαντήσεις στο 2ο ερώτημα το κοινό ανταποκρίθηκε μαζικότερα στις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά ουσιαστικός νικητής του «γύρου» σύμφωνα με τους χρήστες των social media ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος και συγκέντρωσε περισσότερα θετικά σχόλια. Αναλυτικά ο κύριος Μειμαράκης συγκέντρωσε 186 σχόλια, τα 74 εκ των οποίων ήταν θετικά, τα 80 ήταν ουδέτερα και τα 32 αρνητικά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 228 σχόλια, 58 θετικά, 91 ουδέτερα και 79 αρνητικά.

Η ανάλυση για τον κύριο Μεϊμαράκη



Η ανάλυση για τον κύριο Τσίπρα



Ανατροπή και ο Τσίπρας «σκοράρει» ισοφαρίζοντας τον Μεϊμαράκη...

Στην τρίτη ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως επιβλήθηκε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη φέρνοντας τη μεταξύ τους «αναμέτρηση» στα ίσια. Αναλυτικότερα ο κύριος Τσίπρας στην 3η του τοποθέτηση συγκέντρωσε 332 σχόλια εκ των οποίων τα 85 ήταν θετικά, τα 174 ουδέτερα και τα 73 αρνητικά. Στον αντίποδα ο κύριος Μειμαράκης συγκέντρωσε 171 σχόλια εκ των οποίων τα 36 ήταν θετικά, τα 80 ουδέτερα και τα 55 αρνητικά.

Η ανάλυση του κυρίου Τσίπρα



Η ανάλυση του κυρίου Μεϊμαράκη



«Ανατροπή» ο Τσίπρας και 2-1 το μεταξύ τους σκορ

Φαίνεται πως ο κύριος Τσίπρας στην 4η τοποθέτησή του κατάφερε να κρατήσει τις θετικές απόψεις στα social media σε υψηλά ποσοστά ενώ ο κύριος Μεϊμαράκης δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα από την 3η του τοποθέτηση, αναλυτικότερα ο κύριος Τσίπρας συγκέντρωσε 518 σχόλια από τα οποία τα 163 ήταν θετικά, τα 211 ουδέτερα και τα 144 αρνητικά. Αντιστοίχως ο κύριος Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 199 σχόλια από τα οποία τα 45 ήταν θετικά, τα 59 αρνητικά και τα 95 ουδέτερα.

Η απεικόνιση για τον κύριο Τσίπρα




Η απεικόνιση για τον κύριο Μεϊμαράκη




Οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις φέρνουν ξανά πρωτιά για το αρνητικό κλίμα

Οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών κατά την Πέμπτη ερώτηση, έκαναν ξανά πρωταγωνιστή το αμφίδρομα αρνητικό κλίμα. Αναλυτικότερα ο κύριος Τσίπρας συγκέντρωσε στην 5η τοποθέτησή του 500 σχόλια, από τα οποία τα 121 ήταν θετικά, τα 247 ουδέτερα και τα 132 αρνητικά. Ο κύριος Μεϊμαράκης απασχόλησε 175 χρήστες από τους οποίους οι 37 ήταν θετικά διακείμενοι, οι 61 ήταν ουδέτεροι και οι 77 αρνητικοί.

Η στάση των social media απέναντι στον κύριο Τσίπρα


Η στάση των social media απέναντι στον κύριο Μεϊμαράκη


Από «οριακή θέση» αυξάνει το προβάδισμα ο Τσίπρας με τον Μεϊμαράκη να μειώνει σχεδόν άμεσα

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου κύκλου των ερωτήσεων των δημοσιογράφων προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο κύριος Τσίπρας φαίνεται πως κατάφερε να επικρατήσει (αν και οριακά) στις εντυπώσεις του αντιπάλου του. Όπως θα δείτε στο γράφημα του κυρίου Τσίπρα στο χρονικό σημείο των 22:10, συγκεντρώνει οριακά θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης όμως φαίνεται πως κατάφερε εντός του δεύτερου κύκλου των απαντήσεων αν επικρατήσει και μάλιστα καθαρά στοιχείο το οποίο φαίνεται στην αντίστοιχη απεικόνισή του στις 22:35.

Η διεύρυσνη του κυρίου Τσίπρα 


Η επαναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη 


Θετικά και αμφίδρομα ...

Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας και δύο πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται πως επηρέασαν θετικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τοποθέτησή τους στις ερώτηση που τέθηκε στις 22:55 τα περισσότερα σχόλια είναι θετικής υφής.

Η εικόνα του κυρίου Μεϊμαράκη 


Η εικόνα του κυρίου Τσίπρα



Ξανά στην "επίθεση" ο Τσίπρας λίγο πριν το τέλος

Μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του debate φαίνεται πως το κοινό των social media ασχολήθηκε για πρώτη φορά περισσότερο με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας με 513 σχόλια να τον αφορούν (σ.σ στις 23:15 στα σχετικά γραφήματα) έναντι 481 που σχολίασαν τον Αλέξη Τσίπρα. Στο σημείο όμως αυτό φαίνεται επίσης πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τη μάχη του συναισθήματος για 4η φορά με 133 χρήστες να τάσσονται υπέρ του και 119 να εκφέρουν αρνητική άποψη. Αντίστοιχα ο κύριος Μεϊμαράκης συγκέντρωσε 106 θετικά σχόλια και 218 αρνητικά.

Η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα: 


Η εικόνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη :


Εν κατακλείδι

Η πολιτική αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών φαίνεται πως απασχόλησε εντονότερα τους χρήστες των social media με το ενδιαφέρον τόσο στο πρώτο κομμάτι των ερωτήσεων όσο και στο δεύτερο να διατηρείται χωρίς σημαντικές πτώσεις. Όπως θα δείτε αναλυτικά και στα στοιχεία που μας παρείχε το palo.gr το κλίμα συνολικά τόσο για τον κύριο Τσίπρα όσο και για τον κύριο Μεϊμαράκη από τους χρήστες είναι αρνητικό. Αυτό που ενδεχομένως έχει επίσης αξία είναι το γεγονός πως η άποψη των χρηστών των social media συνολικά για το debate είναι αρνητική.

Δείτε τη συνολική εικόνα για το πρώτο κομμάτι του σημερινού debate

Δείτε τη συνολική εικόνα για το δεύτερο κομμάτι του σημερινού debate



Πηγή: skai.gr - palo.gr