Σε ρυθμούς debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη έξι μέρες πριν τις εκλογές

Στους ρυθμούς του δεύτερου προεκλογικού debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κινείται ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, ενώ απομένουν έξι ημέρες έως τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η νέα τηλεμαχία έρχεται στον απόηχο σειράς δηλώσεων από τους δυο αρχηγούς που υποδεικνύουν πως ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία βλέπουν ιδιαίτερα αρνητικά την προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας τους, παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος και ελάχιστη πιθανότητα αυτοδυναμίας για οποιοδήποτε κόμμα.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας άφησε διπλωματικά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, σχολιάζοντας ότι κανένας δεν θα λάβει την πολιτική ευθύνη για επαναληπτικές εκλογές και εκτιμώντας πως τα εν λόγω κόμματα θα σταθμίσουν υπεύθυνα την ανάγκη να αποφευχθούν νέες εκλογές.

Διευκρίνισε αντίθετα πως μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια «παρά φύση» συνεργασία.

Την εκτίμηση πως ο κ. Τσίρας δεν θέλει ούτως ή άλλως να λάβει μέρος σε κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά από νίκη της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορώντας παράλληλα των τέως πρωθυπουργό για εμμονική άρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως θα ήθελε σοβαρά στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και ότι θα εξέταζε με επιτελείς του τυχόν πρόταση του κ. Τσίπρα να υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση.

Σε αντίθεση με το ομαδικό debate των πολιτικών αρχηγών, αυτή τη φορά θα υπάρχουν «κόκκινες κάρτες» που θα κρατούν οι δυο «μονομάχοι» αλλά και δυνατότητα διαλόγου μεταξύ τους.

Οι δύο ηγέτες θα μπορούν να σχολιάζουν τις απαντήσεις ο ένας του άλλου βγάζοντας «κόκκινες κάρτες».

Το debate θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δυο ώρες.

Το σκηνικό θα είναι ίδιο, με τους έξι δημοσιογράφους από τα ισάριθμα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να ρωτούν τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ.
Πηγή: skai.gr