Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη ο λαος θα μας δώσει εντολή να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές σημείωσε «οι πολίτες του Όχι, εκείνοι που θέλουν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα με τόλμη, αλλά και σύνεση, όλοι όσοι καταλαβαίνουν την ανάγκη να φυσήξει επιτέλους άνεμος αλλαγών στην πατρίδα, συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε. Εντολή δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλαγών στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία. Εντολή να κάνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς το άλμα που απαιτούν οι στιγμές, για να βγει η Ελλάδα από το βάλτο. Εντολή να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του κόμματός του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «η διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, η φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι, οι μονίμως κερδισμένοι από τον πόνο των πολλών, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, έχουν βρει το μάστορά τους και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση».

Ο κύριος Τσίπρας επιτέθηκε και στον κύριο Μεϊμαράκη λέγοντας: «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια της διαπλοκής, των κυκλωμάτων, της συμμαχίας του ΝΑΙ. Του κυρίου Μεϊμαράκη και των εταίρων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξορκίζουν με κάθε τρόπο, περνώντας ακόμα στην πολιτική απάτη.

Ο κύριος Μεϊμαράκης, για παράδειγμα, αποφάσισε σήμερα όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της. Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι. Τώρα, θα στηρίξει λέει τον μεγάλο συνασπισμό αλλά με άλλον Πρωθυπουργό. Κι έτσι η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η ΝΔ εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους. Και τη σύγχυσή τους μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους. Όλα στην υπηρεσία ενός και μόνο στόχου: Να απαλλαγούν από τον εφιάλτη τους, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι ο όρθιος λαός. Να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή πλειοψηφία με αλχημείες ανωμαλίας και παρά φύση σχέδια.

Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ δεν έκανε όσα υποσχέθηκε επειδή δεν είχε αυτοδυναμία. Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Και την μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα. Πενία τέχνας κατεργάζεται.

Ο μόνος τους στόχος να μειώσουν το εύρος της νίκης μας. Γι να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε. Δεκανίκια, που μόνο φαινομενικά θα είναι δεκανίκια διακυβέρνησης. Ουσιαστικά θα είναι δεκανίκια του παλιού, του φθαρμένου, του συστήματος από συμφέροντα και παθογένειες που πρέπει να ανατραπεί.

Αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νύχτας. Που θα τα σαρώσει όχι μόνο η δική μας θέληση, αλλά η λαϊκή ετυμηγορία».
Πηγή: skai.gr