Κλείσιμο

Θεοδωράκης: Σενάριο αστειότητας η αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ - Μη θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας στη νέα κυβέρνηση

"Εμείς προτείνουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών να βρεθούμε οι λεγόμενοι αρχηγοί του ευρωπαϊκού μετώπου και να καθορίσουμε τις προτεραιότητες για τη χώρα" δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ. Υπογράμμισε δε ότι το Ποτάμι δεν είναι πολύ αγαπητό από τα παλιά κόμματα γιατί δεν επιθυμεί τους ανεπάγγελτους της πολιτικής ζωής σε θέσεις εξουσίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ερωτώμενος για το κατά πόσο προτίθεται το κόμμα του να ενταχθεί σε κάποιο σύστημα διακυβέρνησης τόνισε ότι απεχθάνεται και τα δύο μοντέλα συγκυβέρνησης που έχουν εφαρμοστεί τόσο από το σχήμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (το "4-2-1") όσο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ειδικά για την τελευταία σχολίασε ότι πρόκειται για το "μοντέλο διακυβέρνησης που συνίσταται στο να παίρνει κανείς ένα μικρό κομμάτι από την εξουσία όπου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει - "και βάλτε τις τρείς τελείες (...)στο ό,τι θέλει", επισημείωσε - αρκεί να έχει ο Πρωθυπουργός το κεφάλι του ήσυχο για να κάνει και αυτός ό,τι θέλει". 

Αντιπρότεινε στο σημείο αυτό το "μοντέλο του Ποταμιού" που είναι: "Την επομένη των εκλογών μαζεύονται οι πολιτικοί αρχηγοί που μπορούν να συνεργασθούν όχι μόνο για την διακυβέρνηση αλλά για τη σωτηρία της χώρας και καθορίζουν τις προτεραιότητες για τη χώρα επί τη βάσει "ενός κοινού προγράμματος" και μιας "κοινής αρχής".

Επισήμανε ότι το σημαντικό να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση σε "νέα πρόσωπα" και σε ένα "ενιαίο κέντρο".

Μη θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας στη νέα κυβέρνηση
"Πάντως μη θεωρείτε βέβαιη τη συμμετοχή μας στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα" ξεκαθάρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι "τα παλιά κόμματα εξουσίας δεν αγαπούν το Ποτάμι γιατί χαλάει την ενιαία ιστορία τους" ότι δηλαδή θέλουν να κυβερνούν "με τους δικούς" τους ενώ βασική αρχή του Ποταμιού είναι να "αποκλείσουμε τους ανεπάγγελτους της πολιτικής", όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Σενάριο αστειότητας η αυτοδυναμία που ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος του Ποταμιού στην προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε «η αλήθεια είναι ότι έχουμε 9 ημέρες μέχρι τις εκλογές και φοβάμαι πως ο κύριος Τσίπρας θα εμφανίζει κάθε ημέρα και μία διαφορετική εκδοχή. Νομίζω πως η αυτοδυναμία είναι κάτι που ολόκληρος ο ελληνικός λαός απορρίπτει. Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί πως ο ελληνικός λαός του έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία την οποία ο ίδιος πέταξε στα σκουπίδια. Ο κύριος Τσίπρας επίσης μέσα σε 7 μήνες έχασε το 1/3 του κόμματος του. Το να ζητά σήμερα αυτοδυναμία 151 βουλευτών νομίζω πως είναι ένα σενάριο αστειότητας»
 
Τιμή για το πολιτικό σύστημα της χώρας το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματός μας
Σε σχετική ερώτηση για το τι νέο φέρνει το Ποτάμι ο κύριος Θεοδωράκης υπογράμμισε «Το καινούριο που φέρνει το Ποτάμι είναι το ψηφοδέλτιο επικρατείας του το οποίο νομίζω πως είναι τιμή για το πολιτικό σύστημα της χώρας. Συμμετέχουν σε αυτό άνθρωποι οι οποίοι έχουν μοχθήσει και παλέψει πάρα πολλά χρόνια από πολλά πόστα για αυτή τη χώρα. Προσδοκούμε αυτή η χώρα να κυβερνηθεί από τα σπινθηροβόλα μυαλά και όχι από τις αράχνες των πολιτικών γραφείων. Δεν είναι νέες οι ιδέες μας για την κοινωνία αλλά είναι φρέσκιες για την πολιτική».


Το εθνικό νόμισμα και οι θέσεις Λαϊκής Ενότητας - Λαπαβίτσα περί δραχμής
Για το ποιες είναι οι απόψεις του κόμματος του για τα προγράμματα της ΛΑΕ και του κυρίου Λαπαβίτσα για τα περί δραχμής ο κύριος Θεοδωράκης ανέφερε ότι:«είναι απόλυτη η απόσταση μας από τις επικίνδυνες θεωρίες περί δραχμής. Είναι πολύ επικίνδυνο να θέτεις θέμα νομίσματος για τη χώρα καθώς επίσης δίνεις χώρο στους πολύ πλούσιους και σε όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ο κόσμος του μόχθου θα υποφέρει από ένα τέτοιο σενάριο. Για εμάς στο Ποτάμι ένα τέτοιο σενάριο είναι ένα βήμα στο κενό και από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τους κινδύνους από τέτοιες σκέψεις και αποφάσεις.  Ο ελληνικός λαός οφείλει να αναζητήσει εναλλακτικές διακυβέρνησης αλλά να μην πέσει σε τέτοιου είδους παγίδες».

 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τέλος την ελπίδα «ο ελληνικός λαός να κόψει τα φτερά και τον τσαμπουκά όλων όσων χρέωσαν την Ελλάδα και σήμερα ζητούν λευκή επιταγή. Θέλουμε να μας δώσουν ισχυρή εντολή ώστε να πάει η χώρα βήματα μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας αλλά αυτό δεν σημαίνει συγκυβέρνηση. Μπορεί να στηρίζουμε από αύριο τα σωστά και να στηλιτεύουμε όλα όσα είναι λάθος όπως κάναμε και κατά την ψήφιση των μέτρων πρόσφατα χωρίς να ζητάμε ανταλλάγματα». 



Πηγή: skai.gr