«Ναι» ΠΑΣΟΚ σε εξεταστική επιτροπή για το ντόπινγκ

Αποδεκτή έκανε το ΠΑΣΟΚ τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα του ντόπινγκ.
Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Κινήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι σε έναν τέτοιο διάλογο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει τι έγινε το κρίσιμο πενθήμερο με τους Κεντέρη και Θάνου και ποια ήταν η συμβολή κρατικών και κυβερνητικών λειτουργών. Πρόσθεσε δε, ότι τους τελευταίους 5 μήνες υφυπουργός Αθλητισμού είναι ο κος Ορφανός και αναρωτήθηκε αν εφάρμοσε την αυστηρή νομοθεσία, αν εγκαθίδρυσε αυστηρούς ελέγχους στους αθλητές και αν ενδιαφέρθηκε να μάθει την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας.
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα «Κόροιβος», ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι ουδείς πλησίασε κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να τους προτείνει παράνομες ενέργειες, αλλά οι προτάσεις έγιναν δημόσια, υπαινισσόμενος δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, το οποίο παρουσιάζει συνέντευξη τύπου Ελλήνων προπονητών το 2002 για συμπληρώματα διατροφής αθλητών, παρουσία κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ.
Σε ανακοίνωσή του ο Μιλτιάδης Έβερτ, επισημαίνει ότι «οι αναπαραγόμενες συζητήσεις περί χρήσης αναβολικών βλάπτουν και δυσφημούν τη χώρα», υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα θα πρέπει να εξετασθεί σε βάθος μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή: skai.gr