Προβάδισμα 5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, και ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, δίνει νέα έρευνα

Προβάδισμα 5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», τη στιγμή όμως που Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 28,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 23,5%. Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, το ποσοστό συσπείρωσης των υποστηρικτών της Κουμουνδούρου είναι ακόμα πολύ χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Συγγρού, 64% έναντι 83%.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, με 6,5%, ενώ αγώνας φαίνεται να δίνεται για την τέταρτη θέση, μεταξύ ΠΑΣΟΚ (4,5%), ΚΚΕ (4,5%) και Ποτάμι (4%).

Εκτός Βουλής φαίνεται ωστόσο να μένουν Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Έλληνες, που λαμβάνουν αμφότεροι 2,5%. Το κοινοβούλιο προβλέπεται επτακομματικό, με είσοδο της Ένωσης Κεντρώων.

Μεταβλητή-κλειδί παραμένουν οι αναποφάσιστοι, που υπολογίζονται στο 17,5%.

Το εκλογικό σώμα πάντως εμφανίζεται κατακερματισμένο αναφορικά με τη μέρα μετά την κάλπη, με το 23% να προκρίνει αυτοδυναμία της ΝΔ, το 18% να προτιμά αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και επίσης 23% να υποστηρίζει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37%, του εκλογικού σώματος, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Ωστόσο, το 25% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.300 ερωτηματολογίων.
Πηγή: skai.gr